Canes mätti maaleja – Calgary sai kyytiä

11.03.2024 06:34

Carolinan suomalaispelaajilla oli erittäin tehokas koitos sunnuntaina kotihallissaan Calgary Flamesia vastaan. Sebastian Aho viimeisteli maalin Teuvo Teräväisen avustamana ottelun avauserässä ja syötti itse ottelussa vielä kaksi.

Teräväinen onnistui myös maalinteossa ottelun lopulla Jesperi Kotkaniemen auttamana ja hän oli myös syöttövireessä Ahon vierellä Andrei Svetshnikovin tällätessä joukkueelle 4–0-johtomaalin toisen erän alku minuuteilla.

Kotkaniemi puolestaan syötti lisäksi myös Brent Burnsin 5–1-osumaa toisen erän lopulla. Lopulta Carolina voitti ottelun peräti 7–2. Kaikki maalit teki eri pelaaja. Siirtorajahankinta Jake Guentzel ei vielä pelannut.  Maalilla Freddie Andersen teki 18 torjuntaa.

Ahon ja Teräväisen tehot ottelussa olivat molemmilla 1+2 ja Kotkaniemen 0+2. Ahon kauden tehot ovat 25+43, kun otteluita on pelattu 61. Teräväisellä pinnoja on kasassa 21+26 ja Kotkaniemellä 11+13.

Carolina on nyt voittanut kolme putkeen ja se on läntisen konferenssin neljäntenä.

Chicago Blackhawks  voitti Arizona Coyotesin jo toista kertaa viikon sisään. Nyt joukkue onnistui takomaan kotihallissaan peräti voittoluvut 7–4. Tähtitulokas Connor Bedard viimeisteli Hawksille pinnat 2+1 ja pelasi siten ensimmäisen monen maalin ottelunsa tänä vuonna. Hawksin Colin Blackwell teki ottelussa uransa ensimmäisen hattutempun. Hän osui kerran toisessa erässä ja kahdesti päätöserässä.