Canesilla sujuu – Raanta pelasi nollapelin, Aholle kaksi tehopistettä

21.05.2022 07:03

Antti Raanta taisteli hienon nollapelivoiton Rangersista. @AOP

Antti Raanta jatkoi vakuuttavia torjuntojaan Carolina Hurricanesin maalilla toisessa pudotuspeliottelussa NY Rangersia vastaan. Raanta taiteili 21 torjuntaa, joilla hän kuittasi ottelusta nollapelin. Carolina voitti ottelun Raleighissa 2-0. Työllään Raanta sai valinnan ottelun ykköstähdeksi.

Vähämaalisen ottelun ainoa varsinainen osuma oli Brendan Smithin alivoimamaali toisen erän lopulla. Sen syötti Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Aho onnistui itsekin keräämään tehopisteen maalista, kun hän tuikkasi kiekon Rangersin tyhjiin kaksi sekuntia ennen peliajan päättymistä. Carolina juhlii islantilaistyyliin voittojaan kotihallissa.

Rangers ei saanut mitään tehoja irti huipuiltaan.Chris Kreider istui jäähypenkillä yhteensä neljä minuuttia. Artemi Panarin ei vetänyt laukaustakaan maalia kohden. Mika Zibanejad sai sentään vedettyä kiekon kahdesti kohti vastustajan maalia.

Rangersin helpotukseksi ottelusarja siirtyy sunnuntaina New Yorkiin. Se on iso haaste Carolinalle, joka on kuusi viimeistä voittanut kotonaan, mutta vieraissa menestystä ei pudotuspeleissä ole vielä tullut.

Ottelusarja Carolinalle 2-0.

MUUTA: Dallas Starsin päävalmentaja Rick Bowness ei jatka tehtävässä enää ensi kaudella. Hän valmensi tähtipaitoja kolme kautta. Samalla apuvalmentajat Derek Laxdal, John Stevens ja Todd Nelson jättävät tehtävänsä.

Edmonton Oilers voitti Calgary Flamesin tämän kotikaukalossa maalein 5-3 ja tasoitti samalla otteluparin voitot 1-1:een. Jesse Puljujärvi sai tällä kertaa peliaikaa reilut kahdeksan minuuttia. Duncan Keith teki ottelussa tehot 1+3. Mike Smith torjui voitossa 37 kertaa. Hän sai myös syöttöpisteen Leon Draisaitln 5-2-osumaan.