Canesille jo kolmas voitto – Aho maalasi

26.04.2024 05:52

Carolina Hurricanes otti kolmannen voiton pudotuspelien ensimmäisessä sarjassa New York Islandersia vastaan. Torstaiyön pelissä Sebastian Aho jatkoi maalitöissä ja voitto Long Islandilla  tuli lukemin 3–2(2–0,1–2,0–0). Ahon maali oli ottelun voittomaali.

Ottelun ehdoton stara oli kuitenkin Canes-vahti Freddy Andersen 29 näyttävällä torjunnallaan.

Carolina otti vahvan otteen matsista heti alusta. Teuvo Teräväinen kakkossyötti Brent Burnsin 1–0-osuman ottelun alussa ja erän puolivälissä Dmitry Orlov lisäsi Carolinan johtoa 2–0:aan. Toisen erän alussa Islandersin Pierre Engvall kavensi 1–2:een ja sitten iski Aho. Maali oli hänelle pudotuspelien toinen.

Isles-vahti Ilja Sorokin ei nähnyt Ahon suoraan edestä tulevaa kiekkoa oman pelaajan takaa. Kiekon Aholle toimittivat Andrei Svetshnikov, jolle syöttöpinna on pudotuspelien neljäs, ja Jalen Chatfield. Islanders onnistui kaventamaan vielä 2–3:een ottelun lopulla, kun Brock Nelson yllätti Andersenin.

Sorokin lähti Ahon maalin jälkeen maaliltaan vaihtoon. Torjuntoja hänelle tuli 14 ja päästettyjä kolme. Semjon Varlamov torjui ottelun loppuun kahdeksalla torjunnalla.

Islanders on sillassa, mutta pääsee vielä yrittämään kavennusta sarjassa sunnuntaiyönä ja edelleen kotikentällään.