Canesin Aho ja Teräväinen isoissa rooleissa

19.11.2023 07:29

Sebastian Aho onnistui maalinteossa, kun Carolina Hurricanes voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin maalein 4–2 (0–1,1–0,3–1). Teuvo Teräväinen keräsi ottelussa syöttöpinnoja.

Pittsburghin Sidney Crosby vei joukkueensa 1–0-johtoon ensimmäisessä erässä. Aho tasoitti ottelun, sen toisen erän puolivälin jälkeen. Osumassa auttoivat Teräväinen ja Seth Jarvis. Kolmannen erän alkajaisiksi Brent Burns vei Carolinan 2–1-johtoon. Mutta Crosby onnistui uudellen erän puolivälissä ja tasoitti ottelun 2–2:een.

Canesille matsin ratkaisi Seth Jarvisin ottelun lopun kaksi osumaa. Niistä jälkimmäistä ja tyhjiin vedettyä 4–2–maalia, syöttivät Aho ja Teräväinen. Aholle maali oli kauden viides ja syöttöpinna jo 10:s.  Teräväinen on syöttänyt kaudella nyt kolmasti. Carolinan maalitolppien välissä Antti Raanta teki 26 torjuntaa. Tappio oli Pittsburghille toinen peräkkäinen. Carolina oli hävinnyt edellisen ottelunsa Flyersia vastaan.

New Jersey Devilsin Erik Haula teki kauden kuudennen maalinsa paikallisottelussa NY Rangersia vastaan. Haula tälläsi maalinsa kolmannen erän alussa ja se siirsi Devilsin 3-2-johtoon. Osumaa oli syöttämässä viiden ottelun loukkaantumishuilin jälkeen kokoonpanoon palannut Jack Hughes, joka onnistui ottelun alussa myös itse 1–1-tasoituksessa kunnon lirumaalilla. Rangers voitti lopulta viimeisen erän kolmella maalillaan ottelun New Jerseyssä lukemin 5–3(2–2,0–0,3–1).