TILANNEHUONE

Carl ylivoimaiseen voittoon kympillä, Niskanen viides

17.12.2023 15:30

Maastohiihto

Saksan Victoria Carl oli ylivoimainen naisten perinteisen kympin väliaikalähtökisassa Trondheimin maailmancupissa sunnuntaina. Vahvaa alkukautta hiihtänyt Carl porhalsi matkan aikaan 28.13,6 ja otti sillä uransa ensimmäisen mc-voiton.

Kisan kakkonen oli USA:n Rosie Brennan. Hän jäi voittajalle +19,6. Kolmanneksi hiihti Ruotsin Ebba Anderson +21,6 jääneenä.

Yhdysvaltojen Jessie Diggins pudotti Suomen Kerttu Niskasen kisan viidenneksi. Suomalainen jäi kärjestä lopulta +42,1, mutta oli selkeästi kisan paras suomalainen. Anne Kyllönen sivakoi sijalle 22 ja oli iloinen ehjästä kisasta. Eveliina Piippo oli matkan 44:s, Tiia Olkkonen 47:s. Jasmi Joensuu keskeytti, koska keuhkot eivät kestäneet kisan rasitusta ja Johanna Matintalo ei startannut koronan jälkeisten terveysmurheiden vuoksi ollenkaan.

”Voittaja oli ylivoimainen ja isot erot tuli vaikka keli oli jäinen ja lennokaskin. Yritin aloittaa suht reippaasti. Radat olivat on hyvät, vaikka  paikoitelleen rata oli jäinen. Ei ollut helppoa hiihtää. En odottanut tällaista alkutaalviea, haasteita on ollut. Käsikirjoituksen mukaan tämä ei aina suju. Suunta on kuitenkin jo parempi”, Niskanen totesi Viaplaylla.