Carolina jyräsi mestarin – Aho ja Kotkaniemi tehokkaina

20.12.2023 06:23

Sebastian Aho syötti kolme ja Jesperi Kotkaniemi teki yhden maalin Carolina Hurricanesin voittoisassa matsissa Vegas Golden Knightsia vastaan. Mestarijoukkue sai varsin kylmää kyytiä Carolinan voitettua ottelun lukemin 6–3 (1–1,3–0,2–2).

Canes teki kolme ylivoimamaalia ottelussa ja Aho syötteli niistä kaikkia. Ensin hän kakkossyötti joukkueeseen kuuden ottelun sairastauon jälkeen palanneen Andrei Svetšnikovin tekemän 1–0-iskun ensimmäisen erän puolivälissä. Heti toisen erän puolivälin jälkeen hän auttoi Michael Buntingia viemään Canesia 4–1-johtoon. Kolmas syöttöpinna tuli aivan kolmannen erän alussa Seth Jarvisin 5–1-maalista.

Jesperi Kotkaniemi katkaisi kymmenen ottelun maalittoman jaksonsa tekemällä kauden yhdeksännen maalinsa ottelun toisen erän puolivälissä. Se vei Carolinan 3–1-johtoon. Syöttäjinä kunnostautuivat Jalen Chatfield kivuliaalla polvisyötöllään ja Michael Bunting.

Carolina oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Vegasilla on nyt kolmesta viimeisestä kaksi hävittynä.