Carolina rynni voittoon vahvalla päätöserällä

14.05.2024 06:20

Carolina Hurricanes veti häkellyttävän kolmannen erän takaa-ajorynnistyksen ja voitti NY Rangersin toista kertaa peräkkäin, mutta nyt Manhattanilla. Canes vei ottelun 4–1(0–0,0–1,4–0).

Ottelun alku oli vähämaalinen. Avausmaali tuli vasta toisessa erässä ja siitä vastasi Rangersin Jacob Trouba alivoimalla.

Maaleja tippui enemmän kolmannessa erässä ja Carolina hoiti homman. Erän alussa Jordan Staal tasoitti ottelun 1–1:een pudotuspelien ensimmäisellä osumallaan. Kolmen minuutin päästä illan nelosvitjan Jevgeny Kuznetsov vei Canesin 2–1-johtoon maalilla, jota kakkossyötti ketjukaveri Jesperi Kotkaniemi. Suomalaishyökkääjä keräsi siitä vihdoin ensimmäisen syöttöpinnansa kevään peleissä.

Erän puolivälissä Jordan Martinook viimeisteli 3–1-johtomaalin ja loppulukemasta vastasi Martin Necas vetämällä kiekon tyhjiin.

Rangersin Igor Shestjorkin taiteili 24 torjuntaa, Canesin Freddy Andersenille niitä kertyi 20.

Carolinan Sebastian Aho pelasi reilut 21 minuutti ja laukoi kahdesti. Teuvo Teräväinen laukoi saman verran 18 minuutin peliajalla. Rangersin Kaapo Kakko oli jäällä lähes 13 minuuttia ja laukauksia kertyi kolme.

Ottelusarjaa johtaa NY Rangers 3–2, Pelit jatkuvat 17.5. Raleighissa.