Carolina vei sarjan – Teräväiseltä komea alku

01.05.2024 07:34

Carolina Hurricanes otti paikan pudotuspelien toisella kierroksella voittamalla NY Islandersin viidennessä ottelussa kotonaan maalein 6–3 (3–1,0–2,3–0) ja viemällä sarjan otteluvoitoin 4–1.

Viidennessä ottelussa Carolina painoi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Teuvo Teräväinen teki ottelun avausmaalin jo toisella peliminuutilla. Se oli hyökkääjän toinen osuma pudotuspeleissä. Hän oli myös illan ainoa suomalaisonnistuja.

Canesille onnistuivat myös Andrei Svetshnikov ylivoimalla 2–0 ja vain parin minuutin erolla Teräväiseen, Jevgeny Kuznetsov rangaistuslaukauksesta yleisöä ärsyttäneellä hitaalla, mutta toimivalla kikkailulla 3–1, Jack Drury 4–3-voittomaalissa kolmannen erän alussa, Stefan Noesen 5–3 heti seuraavasta aloituksesta ja vain kahdeksan sekunnin erolla Noesenin maalista, sekä kotiyleisön lemmikki Seth Jarvis laittamalla kiekon tyhjiin ottelun lopulla.

Islandersin maalit viimeisteli Mike Reilly 1–2-kavennus avauserässä, Brock Nelson 2–3-kavennus toisessa erässä ja Casey Cizikas 3–3-tasoitus toisen erän viimeisellä minuutilla.

Carolina kohtaa toisella kierroksella NY Rangersin, joka voitti Washington Capitalsin suoraan neljässä ottelussa.

Toronto venytti sarjaansa Boston Bruinsin kanssa Game 6:een voittamalla Bruinsin Bostonissa maalein 2–1 jatkoajalla. Joukkue pelasi ilman sairaana olevaa tähteään Auston Matthewsia. Ottelun ratkaisun teki Matthew Knies kahden ja puolen minuutin jatkon jälkeen.