Carolina voitti viimeisen – Aho ja Kotkaniemi vauhdissa

14.04.2023 06:41

Sebastian Aho teki yhden ja Brent Burns kaksi maalia torstaina.©AOP

Carolina Hurricanes päätti runkosarjansa voittoon Florida Panthersista maalein 6–4 (1-0,1-0,4-4). Samalla se varmisti paikkansa Bostonin takana itäisen konferenssin kakkosena, sekä jälleen Metropolitan-divisioonan ykkössijan. Carolina kohtaa pudotuspeleissä NY Islandersin.

Illan ottelussa suomalaisista Canes-pelaajista onnistui Sebastian Aho tehoillaan 1+1 ja Jesperi Kotkaniemi 1+0. Kotkaniemi vei joukkueen toisessa erässä 2–0-johtoon hienolla vedolla. Aho laittoi kiekon reppuun ottelun viimeisellä peliminuutilla. Hänen runkosarjatehonsa olivat 36+31.

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov teki myös yhden maalin kolmannen erän alussa ja kavensi tilanteen 1-2:een. Maali aloitti Panthersin takaa-ajon, mutta vääntö ei sitten ihan riittänyt. Florida eteni pudotuspeleihin toisena villikortti-joukkueena ja sen haasteet jatkuvat. Vastaan asettuu maanantaina runkosarjan paras joukkue Boston Bruins, joka otti viimeisestä pelissään voiton Montrealista. Se oli samalla joukkueen 65:s voitto kaudella.