Carolinalle jälleen vierastappio – ottelusarja nyt tasan

25.05.2022 06:45

Teuvo Teräväinen teki tiistaina Hurricanesin ainoan maalin.@AOP

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho taiteilivat yhdessä Carolina Hurricanesin ainoan maalin neljännessä ottelussa NY Rangersia vastaan. Teräväiselle maali oli pudotuspelien kolmas.

Rangers voitti kotihallissaan ottelun 4-1. Hurricanes ei edelleenkään onnistunut vierasjäällä ja viimeisteli kahdessa peräkkäisessä vierasottelussa kaksi osumaa Rangersin seitsemää vastaan. Yhteensä pudotuspeleissä Hurricanes on nyt hävinnyt viisi vieraspeliä. Yksikään Stanley Cup -mestarijoukkue ei ole hävinnyt viittä ensimmäistä vierasotteluaan pudotuspeleissä.

Tiistaina Madisonilla Rangersin Frank Vatrano ja Adam Copp onnistuivat ensimmäisessä erässä. Mika Zibanejad iski toisessa ja Copp uudelleen kolmannessa. Teräväisen 3-1–kavennus tuli päätöserän alussa. Teräväinen osui melkein jo toisessa erässä, mutta Igor Shestjorkin oli hereillä ja onnistui torjunnassa, joka pongasi Ranges puolustaja K’Andre Millerin luistimesta. Yhteensä Ranges-vahti teki 30 kiekkoa. Antti Raanta teki Carolinan maalilla 24 torjuntaa. Raanta alkaa jo saada kannattajakritiikkiä. Torjuntaprosentti 85,7 ei riitä tässä vaiheessa.

”Tiedämme, että kotona odottaa sarjan viides ottelu ja vain sitä pitää nyt ajatella. Haluamme voittaa sen”, Sebastian Aho totesi ESPN:lle.

Ottelusarja on nyt tasan 2-2, kun molemmat ovat voittaneet kahdesti kotiottelunsa.

MUUTA: Edmonton Oilers voitti Calgary Flamesin kotonaan 5-3. Oilers teki kolme ensimmäistä maalia ja Flames kolme seuraavaa. Oilersin Ryan Nugent-Hopkins osui kun peliä oli pelattu vain 21 sekuntia. Zach Hyman vei ylivoimalla Oilersin 2-0-johtoon erän puolivälissä. Evander Kane iski luvuiksi jo 3-0 erän lopulla. Toisessa erässä Flames kiri. Elias Lindholm kavensi ensin 1-3:een erän puolivälissä ylivoimalla, sitten iski Mikael Backlund 2-3. Kolmannen erän puolivälissä Rasmus Andersson teki alivoimamaalin, joka toi Flamesin enää maalin päähän. Oilersin Nugent-Hopkins iski kuitenkin seuraavaksi toisen osumansa ja Kane komppasi lopuksi vielä ylivoimalla.

Ottelusarja Edmontonille 3-1.