TILANNEHUONE

Carolinalle karmiva tappio – Raanta myrskyn silmässä

07.12.2023 07:35

NHL

Carolina Hurricanes sai kovan selkäsaunan Edmontonissa. Oilers voitti ottelun peräti 6–1 (4–0,1–0,1–1).  Pjotr Kochetkov aloitti ottelun, mutta kuuden peliminuutin, kolmen päästetyn ja kolmen torjunnan jälkeen, hänet otettiin vaihtoon. Antti Raanta hääri maalilla loput katastrofiottelusta. Torjuntoja hänelle kertyi 25.

Päävalmentaja Rod Brind’Amour sanoi jo kesken ottelun haastattelussa, että vihaa Canesin peliä juuri nyt. Hän ei kuulemma löytänyt kunnolla edes sanoja joukkueensa pelaamisen kuvaamiseen. Raantaa hän ei pelin aikana syyttänyt.

Canesin ainoan maalin teki Jordan Staal kolmannen erän alkupuolella.

Tappio on Canesille toinen peräkkäinen Kanadassa. Carolina hävisi tiistaina myös Jetsille. Joukkueen kannattajat vaativat jo entistä kovempaan ääneen uuden maalivahdin hankintaa – ja mieluiten jo ennen siirtorajan umpeutumista.

Ottelussa Oilers iski kahdesti ensimmäisen peliminuutin aikana ja Zach Hyman viimeisteli matsissa uransa kolmannen  hattutempun. Joukkueen muut maalit viimeisteli Ryan McLeod, Mattias Ekholm ja Warren Foegele. Stuart Skinner torjui 38 kiekkoa. Lisäksi Connor McDavid syötti kolme maalia. Edmonton on nyt viiden ottelun voittoputkessa.

Todellinen horror-startti Carolinalle…. ensimmäiset 41 sekuntia…