Carolinan Aho ja Kotkaniemi tehokkaina

20.02.2024 06:32

Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon tehopisteetön jakso jäi kolmen ottelun pituiseksi. Aho teki Chicago Blackhawksia vastaan pisteet 1+1 ja oli ottelun ykköstähti. Canes voitti Central divisioonan jumbon lukemin 6–3.

Jesperi Kotkaniemi onnistui myös. Hän teki joukkueensa 3–3-maalin toisen erän alkupuolella ja maalia kakkossyötti Teuvo Teräväinen. Maali oli Kotkaneimen kauden kymmenes. Syöttöpinna puolestaan Teräväisen 19:s.

Ahon kauden 20:s maali tuli toisen erän puolivälissä ja se vei Carolinan jo 4–0-johtoon. Syöttöpinnansa hän poimi auttamalla Brent Burnsia 5–1-ylivoimamaalissa. Ahon tehot ovat nyt 20+39.

Carolina on kolmen ottelun voittoputkessa.

Dallas Stars puolestaan taipui Boston Bruinsille päiväottelussa 4–3 voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelu ratkesi vasta yhdeksännellä rankkukierroksella Charlie McAvoyn osumaan. Dallas-pakki Esa Lindell iski kauden viidennen osumansa kolmannen erän puolivälissä. Se siirsi lukemat 3–2:een. Dallas pelasi ilman kahta muuta suomalaispuolustajaa, kun Miro Heiskanen oli sivussa lapsen syntymän vuoksi ja Jani Hakanpää oli loukkaantuneena. Roope Hintz puolestaan syötti Ryan Suterin tekemän 2–1-maalin toisessa erässä. Syöttöpinna on Hintzin 27:s.

Bostonissa pelatussa ottelussa juhlistettiin Brad Marchandin uran tuhannetta NHL-ottelua. Marchand onnistui rangaistuslaukauksilla. Voitollaan Boston katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.

Ukko-Pekka Luukkonen teki Buffalo Sabresin maalilla 11 torjuntaa ja Henri Jokiharju syötti Zach Bensonin 3–3-tasoitusta toisessa erässä, mutta Sabres hävisi Anaheim Ducksille kotonaan 4–3.