Carolinan Aho taas tehokas ja matsin ykköstähti

31.12.2023 07:03

Sebastian Ahon hurrikaanivire jatkui lauantainakin ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Carolina voitti vierasottelun lukemin 3–2 (1–0,1–0,1–2). Aho teki ottelun viimeisen maalin tyhjiin ja syötti kaksi. Hän oli ottelun ykköstähti ja on tehnyt 11 tehopistettä kolmessa viime pelissä. Ahon tehotilasto näyttää nyt numeroita 15+26.

Carolina venytti voittoputkeaan kolmeen Michael Buntingin ensimmäisen erän 1–0-ylivoimamaalilla, jota Aho oli syöttämässä. Sitten toisessa erässä Seth Jarvis järjesteli taululle ylivoimalla 2–0-lukemat ja taas Aho oli syöttämässä. Ahon kolmannen erän osuma tyhjiin tuli minuuttia ennen pelikellon pärähdystä. Canesin maalilla Pjotr Kotshetkov teki 25 torjuntaa. Toinen maaleista tuli kiekon ylitettyä maalirajan Kotshetkovin hanskassa.

Toronto teki iskunsa kolmannessa erässä. Ensin osui Timothy Liljegren kauden ensimmäisellään erän alun 1–2-kavennuksessa ja sitten aivan erän lopulla Nicholas Robertson 2–3-kavennuksessa.

”Tämä voitettiin erikoistilanteilla. Kaksi maalia ylivoimalla, mutta ei viisi viittä vastaankaan huonoa meillä nyt ollut”, Aho summasi Ballyllä.

”Emme vieläkään ole täysin tyytyväisiä, mutta nyt mennään jo oikeaan suuntaan.”