Carolinan kausi päättyi – Antti Raanta loukkaantui

31.05.2022 07:25

Antti Raanta loukkaantui ja joutui jättämään jään toisessa erässä.@AOP

Carolina Hurricanesin katkeamaton kotitaika ei kestänyt toisen pudotuspelisarjan loppuun asti. NY Rangers tuli ja vei voiton seitsemännessä ottelussa maalein 6-2 ja otti paikan konferenssifinaalissa.

Rangers aloitti pelin vahvasti. Toisen erän alkaessa se oli tehnyt kaksi ylivoimamaalia, sillä ensin Adam Fox ja sitten Chris Kreider käyttivät tilaisuutensa. Toisen erän ainoan maalin teki Ryan Strome. Kun kolmatta erää oli pelattu lähes neljä minuuttia Chris Kreider iski illan toisen osumansa ja tauluun jo 4-0. Päätöserässä tehtiin lopulta viisi maalia. Rangersilta onnistuivat vielä Filip Chytil Kaapo Kakon syötöstä, sekä Andrew Copp. Carolina pääsi puolestaan kaventamaan. Ensin Vincent Trocheck veti ylivoimamaalilla 4-1:een. Maalia oli syöttämässä myös Sebastian Aho. Sitten Max Domi vetäisi 5-2:een. Maalia oli syöttämässä Jesperi Kotkaniemi.

Rangersin maalivahti Igor Shestrjorkin teki kaikkensa voiton eteen. Hän torjui toisessa erässä Ahon vedon kuin ihmeen kaupalla pitkin pituuttaan selällään maaten. Yhteensä hän teki 37 torjuntaa ja oli illan ykköstähti.

Canes-vahti Antti Raanta loukkaantui ottelussa. Raanta joutui jättämään kentän toisen erän lopulla alavartalovamman,  ilmeisesti nivusvamma, vuoksi. Hänet talutettiin kentältä. Raanta jätti ison aukon kotipeliin. Hänen torjuntaprosenttinsa oli ennen viimeistä ottelua kotona peräti 96,5. Torjuntoja hän ehti tehdä loukkaantumiseensa mennessä 16. Pelin torjui loppuun jälleen rookie Pjotr Kochetkov, joka teki yhdeksän torjuntaa. Carolina menetti ottelusta myös hyökkääjä Seth Jarvisin, joka loukkaantui taklaustilanteessa ensimmäisessä erässä pelattuaan vain reilut kaksi minuuttia.

NY Rangers kohtaa itäisen konferenssin finaalissa Tampa Bay Lightningin. Rangers pelasi finaaleissa viimeksi 2015. Ensimmäinen ottelu pelataan New Yorkissa keskiviikkona. Lännen finaalissa kohtaavat Colorado Avalanche ja Edmonton Oilers. Sarja alkaa tiistaina.