Chelsea, Tottenham ja Liverpool jatkoon liigacupissa

23.12.2021 00:11

Koronatartunnoista kärsinyt Chelsea eteni jatkoon Englannin liigacupissa.@AOP

Jalkapallo

Chelsea voitti Brentfordin Englannin liigacupin puolivälierässä keskiviikkona 2-0 ja etenee välieriin. Brentford auttoi vastustajaansa merkittävästi, sillä ottelun ensimmäisen maalin teki Brentfordin Pontus Jansson omaan maaliin ottelun 80. minuutilla ja viisi minuuttia myöhemmin Chelsean toisen maalin teki rangaistuspotkusta Jorginho. Rankkari määrättiin, kun Brentfordin maalivahti Alvaro Fernandez kaatoi Christian Pulisicin sääntöjen vastaisesti. Chelsea on mukana liigacupin välierissä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Jatkoon eteni myös Tottenham, joka voitti West Hamin 2-1. Spursin maaleista vastasivat Steven Bergwijin ottelun 29. minuutilla ja Lucas Moura ottelun 34. minuutilla. West Hamin ainokaisen iski Jarrod Bowen 32. minuutilla

Myös Liverpool selvitti tiensä jatkoon, mutta ilta oli pitkä. Liverpool-Leicester ottelupari ratkaistiin vasta rangaistuspotkuilla. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 tasatulokseen, mutta Liverpool vei rankkarit 5-4. Liverpoolin varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Alex Oxlade-Chamberlain 19. minuutilla, Diogo Jota 68. minuutilla ja Minamino lisäajalla. Leicesterin maalit teki Jamie Vardy 9. ja 13. minuutilla, sekä James Maddison 33. minuutilla. Vardy ei vetänyt rangaistuspotkuja ollenkaan.

Arsenal voitti tiistaina pelatussa ottelussa Sunderlandin huikein lukemin 5-1.

Liigacupissa neljän parhaan joukkoon jatkavat Arsenal, Chelsea, Tottenham ja Liverpool. Ottelut jatkuvat tammikuussa.