TILANNEHUONE

Aubameyang Lontooseen – Melo Liverpooliin

02.09.2022 06:51

Aubameyang Lontooseen – Melo Liverpooliin

Pierre-Emerick Aubameyang hyökkää jatkossa Chelsean paidassa.©AOP

Valioliiga

Valioliigan Chelsea jatkoi pelaajahankintojaan vielä siirtorajalla torstaina. Lontoolaisseura teki sopimuksen gabonilaishyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangin,33, kanssa. Mediatietojen mukaan sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 10,3 miljoonaa puntaa. Samalla Marcos Alonso jättää Chelsean. Hän on kauan unelmoinut Barca-pestistä.

Aubameyang on pelannut Thomas Tuchelin alaisena aiemmin Bundesliigan Borussia Dortmundissa. Hän siirtyi Saksasta Englantiin ja Arsenaliin 2018. Aubameyangin ensiesiintyminen Chelsean paidassa saattaa hieman venyä, koska pelaaja oli Barcelonassa ryöstön kohteena ja häneltä mukiloitiin leuka.

Lisäksi Chelsea paikkaa keskikentän kaaostaan hankkimalla Serie A:n Juventuksesta Denis Zakarian, 25, lainalle. Lainasopimuksessa on osto-oikeus ensi kesänä. Chelsea on kärsinyt N’Golo Kanteen, Matteo Kovacicin ja Ruben Loftus-Cheekin loukkaantumisista, joten puolustavalle keskikenttäpelaajalle oli tilausta lontoolaisten kokoonpanossa.

***

Liverpool hankki kokoonpanoonsa keskikenttäpelaaja Arthur Melon, 26, kauden mittaisella lainapestillä Serie A:n Juventuksesta. Liverpoolilla on loukkaantumishuolia, kun Jordan Henderson, Thiago Alcantara, Naby Keita ja Alex Oxlade-Chamberlain ovat sivussa.

Meloa pidettiin maagisena pelaajana ennen hänen siirtymistään Euroopan kentille 2018. Taikuus katosi sittemmin ja nyt se pitää löytää uudelleen. Ehkä Jürgen Klopp voi auttaa siinä.