TILANNEHUONE

Chelsean floppitähti lainalle Roomaan

31.08.2023 17:00

Chelsean floppitähti lainalle Roomaan

Romelu Lukaku on myös Belgian maajoukkuepelaaja.©AOP

Valioliiga

Chelsea on lainannut kohuhyökkääjänsä Romelu Lukakun AS Romaan. Lainasopimus on vuoden pituinen. Lukakulla on Chelsea-sopimustaan jäljellä kuitenkin vielä kolme kautta, mutta hän ei ole ainakaan toistaiseksi Chelsean uuden managerin Mauricio Pochettinon suunnitelmissa.

Chelseassa aiemmin heikosti pelannut hyökkääjä pelasi viime kaudella lainalla Inter Milanissa. Stintti Milanoon oli pelaajan toinen. Hän pelasi siellä myös kausina 2019-2021.

Lukakun tämän kesän siirtoprojekti on ollut varsinainen saaga ja otsikkorohmu. Neuvottelukuvioissa olivat pitkään mukana myös Inter ja Juventus. Jälkimmäisen fanit kuitenkin protestoivat erityisen vahvasti belgialaisen hankintaa seuraan. Lisäksi Saudi-liiga yritti houkutella hyökkääjää isolla rahatukulla. Sille pelaaja sanoi ei.

Romassa Lukaku palaa nyt vanhan tutun päävalmentajan Jose Mourinhon alaisuuteen. Kaksikko teki töitä yhdessä myös Manchester Unitedissa. Lukaku kommentoi lehdistölle, että lopulta Roma houkutti häntä eniten. Mediatiedot kertovat, että hän joutui hyväksymään palkanalennuksen, jotta siirto tapahtui.

Myös Roman fanit halusivat pelaajan seuransa paitaan. Heitä oli massoittain lentokentällä vastassa, kun Lukaku saapui maahan.

”Minulla oli tilaisuus keskustella seuran omistajien kanssa ja minua innosti heidän suuri kunnianhimonsa”, Lukaku perusteli itse Roma-siirtoaan.