Chelsea kolmannen kerran peräkkäin FA Cupin finaaliin

17.04.2022 20:23

Ruben Loftus-Cheek iski Chelsean avausmaalin. @ AOP

FA Cup

Chelsea raivasi tiensä FA Cupin finaaliin kaatamalla Crystal Palacen sunnuntaina Wembleylla pelatussa välieräottelussa 2-0.

Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Chelsea karkasi toisella jaksolla voittoon. Ruben Loftus-Cheek vei Chelsean ensin johtoon 65. minuutilla ja Mason Mount täydensi Chelsean 2-0-voiton 77. minuutilla.

Näin FA Cupin finaali on tänä vuonna uusintaottelu Liigacupin finaalista, jossa Liverpool voitti Chelsean rangaistuspotkukisan jälkeen. Liverpool selvitti tiensä FA Cupin finaaliin voittamalla lauantaina Manchester Cityn 3-1.

Tämän kauden finaali on Chelsealle jo kolmas peräkkäinen FA Cupin finaali. Vuonna 2020 se hävisi finaalissa Arsenalille ja viime keväänä Leicesterille. Sen edellinen voitto on kaudelta 2017-2018, jolloin se kaatoi finaalissa Manchester Unitedin 1-0. Chelsea on voittanut FA Cupin kaikkiaan kahdeksan kertaa.

Crystal Palace on pelannut historiansa aikana FA Cupin finaalissa, vuosina 1990 ja 2016. Palace hävisi molemmilla kerroilla finaalissa Manchester Unitedille.