TILANNEHUONE

Chelsean Tuchel toivoo pelaajille keskittymisrauhaa

01.03.2022 17:15

Chelsean Tuchel toivoo pelaajille keskittymisrauhaa

Thomas Tuchel ja Chelsea kohtaa keskiviikkona Lutonin.@AOP

Jalkapallo

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saattanut myös Valioliiga-seura Chelsean asiat turbulenssiin. Venäläisen Roman Abramovitšin omistama seura järjestelee asioitaan kuumeisesti. Abramovitš on asettanut seuran johdon hyväntekeväisyyssäätiön luottohenkilöiden käsiin. Joukkueen manageri Thomas Tuchel toivoo, että pelaajat voisivat jatkossakin keskittyä vain pelaamiseen.

”Ukrainan tilanne on kauhea. Eihän siitä voi olla mitään muuta mieltä”, Tuchel totesi FA Cupin lehdistötilaisuudessa englantilaislehdistölle.

”Olemme huolissamme, mutta tulemme joka päivä töihin ja yritämme keskittyä omaan työhömme. Työhön, joka on myös intohimomme. Yritämme pysyä rauhallisina. Olemme kuin myrskyn silmässä. Ympäriltä kuuluu paljon melua, jota emme voi kontrolloida. Nyt on paras keskittyä vaan urheiluun”, Tuchel jatkaa.

Chelsea kohtaa FA Cupin viidennellä kierroksella Lutonin keskiviikkona. Alla on sunnuntailta raskas Englannin Liigacupin finaalin rankkaritappio Liverpoolille. Tuchel muistuttaa, että Chelsea pelasi ottelussa suurella sydämellä ja kovalla energialla.

”Voittaja siihen otteluun täytyi löytyä ja se löytyi sitten 22 rankkarin jälkeen. Ottelun jälkeen pidimme kuitenkin vapaapäivän ja selvitimme päitämme. Tappio ei ollut vain suuri pettymys, vaan myös fyysisesti vaativa. Mutta tällaista on elämä Chelseassa. Huomenna pitää olla taas jo kilpailukykyinen.”