TILANNEHUONE

Chelseassa ovi käy – puolustaja Saudi-Arabiaan

26.06.2023 05:21

Chelseassa ovi käy – puolustaja Saudi-Arabiaan

Kalidou Koulibaly ja Karim Benzema siirtyvät molemmat Saudi-Arabiaan.©AOP

Jalkapallo

Valioliigan Chelsean puolustajan Kalidou Koulibalyn, 32, siirtyminen Saudi-Arabian Al-Hilaliin on vahvistunut. Seura kertoo hankinnastaan sosiaalisessa mediassa. Mediatietojen mukaan hän siirtyi kolmen vuoden sopimuksella ja 23 miljoonan euron summalla.

Senegalilainen Koulibaly siirtyi Chelseaan viime kesänä neljän vuoden sopimuksella ja 40 miljoonalla eurolla Serie A:n Napolista, jossa pelasi kahdeksan kautta. Viime kauden 23 Valioliigan ottelussaan hän iski kaksi maalia. Hän ei kuitenkaan löytänyt Chelseassa omaa paikkaansa sekavan kauden aikana.

Koulibaly siirtyy Saudi-Arabiassa samaan joukkueeseen, kuin vasta loppuviikolla sopimuksen tehnyt Wolvesin keskikenttäpelaaja Ruben Neves. 

Chelsean pelaajat kiinnostavat Saudeissa. Vasta hiljattain N’Golo Kante julkisti siirtymisensä Al-Ittihadiin ja pesti on alkamassa ensi kuun alussa. Saudi-joukkueita kiinnostavat myös lontoolaisseuran maalivahti Edouard Mendy, joka on menossa Al-Ahliin ja laituri Hakim Ziyech on Al-Nassrin kiikarissa. Molempien peliaika on jäänyt vähäiseksi Sinisissä.

Lisäksi tiedetään, että Al-Ahli on kiinnostunut myös Liverpoolin jättävästä Firminosta.