TILANNEHUONE

Chicagon Fleury tulossa isolle rajapyykille

04.12.2021 17:16

Chicagon Fleury tulossa isolle rajapyykille

Marc-Andre Fleury torjuu Blackhawksin maalilla suurimman osan otteluista. @AOP

NHL

Kokenut Marc-Andre Fleury, 37, saapui Chicago Blackhawksin maalille Vegasista tänä syksynä. Ajatus kuulemma oli, että hän olisi hyvä mentori nousevalle tähdelle, Kevin Lankiselle, 26. Fleury oli aikoinaan Pittsburgh Penguinsin varaus. Hän pelasikin seurassa 13 kautta, ja kahta ihan ensimmäistä lukuunottamatta, kaikki yli 90 torjuntaprosentilla. Neljän Vegas-kauden aikana varmuus ei hiipunut. Nyt Fleury kantaa päävastuun Blackhawksin torjuntatöistä. Lankinen on saanut peliaikaa kahdeksassa matsissa.

”Kukkasen” yksi parhaita puolia on, että hän kehittyy jatkuvasti. Hän on sparrannut myös omaa osaamistaan Lankisen kanssa – ei vain toisinpäin.

”Hän on pelannut pitkään, mutta hän silti yhä oppii. Maalivahdit oppivat aina. Sitä haluaa aina pysyä pelissä kiinni ja nähdä mikä muilla toimii”, Lankinen pohtii Chicago Sun Timesin haastattelussa.

Lauantaina Fleuryn mittaa NY Rangers. Chicago ei ole ollut vahvoilla vieraissa. Fleuryn harteilla lepää taas paljon.

Seura haluaa muistuttaa, että lisäpippurina on, että Fleury jahtaa uransa 500:a voittoa. Kun hän sen saavuttaa, on hän kolmas tämän rajapyykin ylittänyt maalivahti NHL:ssä. Muut ovat Martin Brodeur ja Patrick Roy. Fleuryltä puuttuu enää kaksi voittoa, ennen kuin kukat lentävät ilmaan. Ehkä tämä tavoite saa ihmemieheksi?

Rangers on viiden ottelun voittoputkessa ja onnistunut ihan mukavasti kotonakin. Rangersin huippuvahti Igor Shesterkin loukkaantui eilen ottelussa San Josea vastaan. Se saattaa jopa auttaa Fleuryä tuon huikean tavoitteen saavuttamisessa?