TILANNEHUONE

Christian Eriksen Brentfordiin – lähteekö Marcus Forss?

31.01.2022 10:46

Christian Eriksen Brentfordiin – lähteekö Marcus Forss?

Christian Eriksen palaa pelikentille. @ AOP

Valioliiga

Christian Eriksen palaa pelikentille vain seitsemän kuukautta kesäkuussa kesken Suomea vastaan pelatun EM-ottelun saamansa sydänkohtauksen jälkeen. Eriksen solmi maanantaina kuuden kuukauden mittaisen sopimuksen Valioliiga-seura Brentfordin kanssa.

Eriksenille asennettiin viime vuonna rytmihäiriötahdistaja. Italiassa sen käyttö jalkapallo-otteluissa ja urheilussa on kielletty, mutta Englannissa Eriksen voi pelata tahdistajan kanssa. Tahdistaja on asennettu vasemman solisluun alle ja se on kytketty sydämeen johdoilla. Tahdistimen pitäisi tunnistaa ja estää samanlainen sydänkohtaus kuin Eriksenillä oli kesäkuussa.

Eriksenin siirron lisäksi Brentford on neuvotellut suomalaishyökkääjä Marcus Forssin lainaamisesta loppukaudeksi Championshipissa pelaavaan Hulliin. Forss on pelannut tällä kaudella vain kerran Brentfordin avauksessa Valioliigassa ja tullut vaihdosta kentälle kuudesti. Valioliigamaaleja hänellä ei ole vielä tilillään. Liigacupissa Forss iski sen sijaan neljässä ottelussa viisi maalia.

Jukka Rönkä: Ajatus Eriksenin palaamisesta kentille tuntuu sydänalassa kahdesta syystä. Ensimmäinen on huoli siitä, mitä kentällä oikeasti tapahtuu – olkoonpa lääkärit kuinka vakuuttuneita tahansa pelaamisen järkevyydestä. Toinen on sitten se riemu, että Eriksen ylipäätään pystyy ja uskaltaa palata pelikentille. Hän tietää varmasti paluuseensa liittyvät riskit, mutta haluaa silti tehdä sitä, mitä hän on aina rakastanut – pelata jalkapalloa. Hieno asenne vaaroista huolimatta.

Forssin mahdollinen lainasiirto Hulliin on myös hyvä asia. Jos peliaika on Brentfordissa kortilla, sitä kannattaa ilman muuta hakea muualta – eikä Championship ole siihen huono paikka. Forss tietää, millaista elämä Championshipissa on. Se on aavistuksen kovempaa ja fyysisempää kuin Valioliigassa, mutta tänä päivänä Championshipissakin pelataan modernia jalkapalloa. Forss saa Hullissa hyvän mahdollisuuden osoittaa, mitä hän osaa – mutta samaan aikaan hänen myös pitää osoittaa, mitä hän osaa. Brentford pelaa lähes vuorenvarmasti Valioliigassa myös ensi kaudella ja se asettaa riman kaikessa toiminnassaan seuraavalle tasolle.

Lue myös: Christian Eriksen uhmaa vanhojen oppien mukaan kuolemaa, mutta uusien ei