City voitti Arsenalin ja jatkaa FA Cupissa

28.01.2023 06:01

Nathan Ake ja Jack Grealish juhlivat maalia.©AOP

FA Cup

Manchester City vei voiton FC Cupin ottelussa Arsenalia vastaan maalein 1-0. Ottelun ainoan osuman teki Cityn Nathan Ake ottelun 64. minuutilla. Osumassa auttoi Jack Grealish. Voitollaan City jatkaa kilpailussa viidennelle kierrokselle ja siitä tuli myös cupin voittajasuosikki. Manageri Pep Guardiola ylisti ottelun jälkeen toista puoliaikaa.

”Paransimme peliämme toisella puoliajalla. Arsenal on ottanut askeleen eteenpäin. Ottelu oli tiukka ja sitä tajuaa kuinka hyvä joukkue he ovat”, Guardiola kommentoi lehdistölle.

Cityn maalia vahti ottelussa Stefan Ortega. Maalintekijä Akaa Guardiola ylisti erityisesti.

”Hän on hyvä kaksintaisteluissa boksissa. Hän hallitsi erästä Valioliiga kovinta vastustajaa vastaan, sillä Bukayo Saka pelaa nyt uskomattomasti.”

Arsenalilta oli avauksesta sivussa ykkösmiehistön Martin Ødegaard, Oleksandr Zinchenko, William Saliba, Gabriel Martinelli ja maalivahti Aaron Ramsdale, mutta Leandro Trossard oli avauksessa. Saliba tuli sisään vaihdossa ottelun puoliajan jälkeen, Ødegaard 74. minuutilla ja Martinelli ja Zinchenko 66. minuutilla.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi Valioliigan ottelussa 15. helmikuuta.