City voitti MM-kultaa Álvarezin johdolla

22.12.2023 22:07

Jalkapallo

Manchester City ja brasilialainen Fluminense kohtasivat perjantaina seurajoukkueiden MM-finaalissa. Saudi-Arabiassa pelattu ottelu oli Cityn näytös. Se voitti ottelun maalein 4–0 (2–0) ja joukkueen tähdeksi nousi Julian Álvarez.

Álvarez aloitti Cityn maalihulinan heti ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. Hän pukkasi pallon maaliin lähes maantasosta. Seuraavaksi Fluminensen Nino yritti katkaista pallon kulkua ja liukui sen eteen, mutta tekikin siinä hötäkässä oman maalin, kun pallo pomppi yllättäen maaliin. Cityn kolmas osuma oli Phil Fodenin työnäyte ja se tuli 72. minuutilla. Lisäksi Álvarez osui vielä uudelleen 88. minuutilla. Nyt hän tykitti pallon vastustajan maalin oikeaan alakulmaan.

Voitto ottelusta teki Cityn vuodesta lähes täydellisen. Se on voittanut vuoden sisään lisäksi Valioliigan, Mestarien liigan, FA Cupin ja UEFA Supercupin. Se on ainoa englantilainen joukkue, joka on pystynyt viiden kilpailun voittoon.