TILANNEHUONE

Cityn Guardiolalle taas hieno palkinto

22.05.2024 05:52

Valioliiga

Manchester Cityn Pep Guardiola, 53, on valittu Valioliigan Vuoden manageriksi. Guardiola voitti nimityksen jo viidettä kertaa urallaan.

Guardiolan luotsaama City voitti Valioliigan tällä kaudella kahden pisteen erolla Arsenaliin ja voitto oli historiallinen. City on ensimmäinen englantilaisseura, joka pystyy neljään peräkkäiseen liigamestaruuteen.

Guardiolan kanssa Vuoden parhaan -tittelistä kisasivat Arsenalin Mikel Arteta, Aston Villan Unai Emery, Liverpoolin jättänyt Jürgen Klopp ja Bournemouthin Andoni Iraola.

Guardiola sanoi, että haluaa omistaa palkinnon muille ehdokkaille.

”Haluan jakaa sen. Erityisesti Mikelille siitä upeasta työstä mitä hän on teki viimeiseen asti ja pakottamalla meidät äärirajoillemme”, Guardiola hehkutti.

”Sekä Jürgenille unohtumattomista taisteluista kaikkien näiden monien, monien vuosien aikana. Sekä Unaille, hänen tehtyään jotain täysin uskomatonta nostamalla Aston Villan Mestarien liigaan.”

”Aion myös puolustaa tätä palkintoa ensi kaudella.”

Guardiolaa useammin palkinnon on voittanut vain Manchester Unitedin legendaarinen koutsi Alex Ferguson, joka on voittanut sen peräti 11 kertaa.