TILANNEHUONE

Cityn Haaland hoiteli Tottenhamin

15.05.2024 05:24

Valioliiga

Manchester City voitti Tottenham Hotspurin tiistaina Valioliigan ottelussa maalein 2–0 (0–0) ja City on nyt kaksin käsin kiinni historiallisessa neljännessä peräkkäisessä mestaruudessa. Samalla Tottenhamin unelma sijasta neljän parhaan joukossa mureni, sillä Aston Villalla on nyt viisi pistettä enemmän.

City on Arsenalia kaksi pistettä edellä liigan johdossa ja se kohtaa vielä West Hamin sunnuntaina. Arsenalilla on vastassaan samaan kellonlyömään Everton.

Tiistai-illan koitoksessa Cityn molemmat osumat teki norjalaistähti Erling Haaland. Hän osui ensin ottelun 51. minuutilla ja sitten lisäajan 90+1. minuutin rangaistuspotkulla, joka tuomittiin, kun Pedro Porro rikkoi Jeremy Dokua. Osuma oli Haalandin kauden 38:s.

City joutui vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun Edersonin saatua kovan tällin päähänsä törmäyksessä Cristian Romeron kanssa. Ottelun 69. minuutilla sisään tullut Stefan Ortega teki vuorollaan muutamankin paraatitorjunnan. Cityn kantava voima Kevin De Bruyne otettiin myös vaihtoon 69. minuutilla loukkaantumisen vuoksi.

Ei epäröintiä…