TILANNEHUONE

Cityn kohupuolustaja jatkaa uraansa Ranskassa

19.07.2023 17:43

Cityn kohupuolustaja jatkaa uraansa Ranskassa

Benjamin Mendy muuttaa Ranskaan. Ura jatkuu Lorientin paidassa.©AOP

Valioliiga

Manchester Cityn entinen puolustaja Benjamin Mendy, 29, on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Ranskan Ligue 1:n Lorientin kanssa. Mendy siirtyy joukkueeseen ilmaisena siirtona. Cityyn hän siirtyi 2017 silloisella 52 miljoonan punnan ennätyssummalla Monacosta.

Hänen sopimuksensa Cityn kanssa päättyi tänä kesänä. Hän ei kuitenkaan pelannut joukkueessa enää elokuun 2021 jälkeen saatuaan syytteen raiskauksesta.

Mendy teki Lorient-sopimuksensa viisi päivää sen jälkeen, kun hänet oli oikeudessa todettu syyttömäksi raiskaukseen ja raiskauksen yritykseen. Viime tammikuussa hänet vapautettiin syytteistä kuudessa muussa tapauksessa.

Jo oikeusistunnon aikana Mendyn lakimies sanoi, ettei pelaajan ura varmaankaan jatku enää Englannissa, jos hänet vapautetaan syytteistä. Kohu asian ympärillä on ollut niin suuri ja luonut mielikuvan pelaajasta.

Mendy myös myönsi tuomioistuimelle oikeudenkäynnin aikana juhlineensa usein ja railakkaasti, sekä ajattelematta miltä se näyttää ja vaikuttaa. Hän joutui kuulemma miettimään tekojaan läpikotaisin istuessaan tutkintavankeudessa.

Lorient oli viime kaudella Ligue 1:n sijalla kymmenen. Se nousi Ranskan pääsarjaan 2020.