Colorado jyräsi Detroitin – puolustaja iski kolmesti

07.03.2024 07:40

Mikko Rantanen syötti peräti neljä maalia ja Artturi Lehkonen teki yhden Colorado Avalanchen voittaessa Detroit Red Wingsin kotonaan maalein 7–2 (2–2,3–0,2–0).

Rantanen oli terävänä syötöissään erityisesti toisessa erässä, jossa hän oli mukana kaikissa maaleissa. Rantanen auttoi ensin Lehkosta kauden 10. maalissaan ja sitten Cale Makaria kahdesti. Makar taiteili ottelussa hattutempun. Hän osui myös ensimmäisen erän alussa. Temppu on puolustajan NHL-uran ensimmäinen.

Rantanen syötti lisäksi ensimmäisessä erässä Nathan MacKinnonin ylivoimamaalin, joka oli tähtihyökkääjän kauden 40:s maali. MacKinnon teki ottelussa tehot 1+3.

Myös Joel Kiviranta keräsi kauden kuudennen syöttöpisteensä. Hän syötti Jean-Luc Foudyn, 21, NHL-uran ensimmäisen maalin kolmannessa erässä.

Detroitin puolustaja Olli Määttä keräsi tililleen kauden 12. syöttöpinnan, kun hän auttoi David Perronia ensimmäisen erän 2–1-johtomaalissa. Detroitille onnistui myös Robby Fabbri ottelun avausmaalissa.

Coloradolle voitto on toinen peräkkäinen. Detroitille tappio on puolestaan kolmas peräkkäinen.

Colorado on hankkinut siirtorajan tuntumassa Buffalo Sabresista sentteri Casey Mittelstadtin. Toiseen suuntaan matkasi neljättä kauttaan Avalanchessa pelannut puolustaja Bowen Byram. Lisäksi Avalanche hankki Philadelphiasta puolustaja Sean Walkerin ja 2026 viidennen kierroksen varauksen. Flyersiin lähti hyökkääjä Ryan Johansen.