Lehkonen osui – Rantaselle 100 mittariin

16.05.2024 06:38

Colorado Avalanche voitti Dallasin Teksasissa maalein 5–3(1–1,1–1,3–1,), nousi sarjassa veitsen terältä ja kavensi ottelusarjan 2–3:een. Coloradon Artturi Lehkosen tehot ottelussa oli 1+1. Myös Dallasin Miro Heiskanen onnistui maalinteossa.

Colorado oli hävinnyt kolme viimeistä sarjan ottelua ja edellisessä joukkue sai juuri ennen ottelua vielä tietää, että huippuhyökkääjä Valeri Nitshushkin on asettettu puolen vuoden pelikieltoon. Paineet olivat kovat. Dallasiin saapuessaan joukkue oli kuitenkin koonnut itsensä.

Silti kuten kaikissa sarjan otteluissa, Dallas aloitti nytkin maalinteon. Joe Pavelski onnistui avauserän puolivälissä, mutta karkumatkaa siitä ei syntynyt. Colorado tuli erän viimeisellä minuutilla 1–1-tasoihin Artturi Lehkosen hienolla ylivoimaosumalla, jota syötti Nathan MacKinnon. Osuma oli Lehkosen kuudes pudotuspeleissä.

Toisen erän puolivälin tuntumassa Miro Heiskanen onnistui Jason Robertsonin epäitsekkäästä syötöstä ja vei joukkueensa 2–1-ylivoimamaalilla johtoon. Cale Makar kuitenkin tasoitti ottelun 2–2:een vielä ennen taukoa. Makarin osumassa avusti Mikko Rantanen, joka keräsi samalla kymmenennen syöttöpinnansa.

Kolmannesta erästä tuli maalikimara. Ensin Coloradon Casey Mittelstadt teki 3–2-maalin ja Makar iski hetken päästä joukkueensa 4–2-johtoon illan toisellaan. Dallasin Logan Stankoven kavensi seuraavaksi 3–4:ään Esa Lindellin avustamana, mutta erän loppupuolella MacKinnon iski vielä Coloradon viimeisen Lehkosen auttamana.

Joel Kiviranta pelasi Coloradon kokoonpanossa melkein 12 minuuttia ja laukoi kerran. Roope Hintz oli Dallasilta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Heiskanen pelasi eniten kaikista pelaajista koko ottelussa. Hän oli jäällä sekuntia vaille 28 minuuttia. Illan maali oli Heiskaselle viides kauden pudotuspeleissä.

Illan kakkossyötöllään Mikko Rantanen nousi sataan NHL-pudotuspelien tehopinnaan ja ylitti maagisen rajan 80. pudotuspeliottelussa.

Sarjan kuudes ottelu on edessä Denverissä lauantaina.

Huh, Lehkonen. Mikä veto. Otappa tuo sitten kiinni…