Colorado mätti maaleja – Kakkokin osui kahdesti

14.04.2022 08:38

Hattuvaara! Nathan MacKinnon osui kolmasti Kingsiä vastaan.@AOP

Colorado Avalanche voitti Los Angelesin Denverissä hurjin lukemin 9-3. Nathan MacKinnon vietti viiden pinnan iltaa. Hän teki kypärätempun ja vielä syötti kaksi päälle. Temppu oli MacKinnonin uran kolmas.

”Pelaamme myös huomenna, joten vähän lämmittelin”, MacKinnon vitsaili lehdistölle ottelun jälkeen.

”Oli hyvä meno ja käytin sen hyväkseni. Minua siunattiin tänä iltana”, pelaaja jatkoi.

Joukkueen suomalaisetkin olivat tehokkaita. Artturi Lehkonen syötti kaksi osumaa ja Mikko Rantanen yhden. Lehkonen syötti heti ottelun alussa Valeri Nichushkinin 2-0-osuman ja toisen erän lopussa Cale Makarin 6-2-ylivoimaosuman. Rantanen syötti MacKinnonin ensimmäisen osuman ensimmäisessä erässä, joka siirsi joukkueen 3-0-johtoon ylivoimalla. Lehkonen on tehnyt seitsemässä pelaamassaan Avalanche-ottelussa tehot 1+2. Joukkue on voittanut kaikki ne ottelut. Tämä voitto on Coloradon seitsemäs peräkkäinen. Voitto on joukkueen 53:s ja se on uusi seuraennätys yhdessä kaudessa.

Jonathan Quick vaihdettiin Kingisin maalilta kolmen osuman jälkeen pois. Tilalle tuli Cal Petersen, joka oli maalilla maanantainakin, kun joukkue hävisi Minnesotalle 6-3. Darcy Kuemper torjui Coloradon maalilla 29 kertaa.

MUUTA: NY Rangersin Kaapo Kakko teki kaksi maalia ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Kakko onnistui heti ottelun alussa. Pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi ollut Kakko, on kerännyt kaudella tehot 7+9. Kakko valittiin ottelun kakkostähdeksi. Columbuksen Patrik Laineen kymmenen ottelun maaliton jakso päättyi ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Laine teki yhden maalin ja syötti kaksi. Hänet valittiin myös ottelun kakkostähdeksi.