Colorado niskan päällä – Lehkonen osui taas

29.04.2024 05:17

Colorado Avalanche otti kolmannen voiton pudotuspelisarjasssa Winnipeg Jetsiä vastaan sunnuntain iltapäiväottelussa ja johtaa nyt sarjaa 3–1. Avalanche vei neljännen kohtaamisen maalein 5–1 (1–1,3–0,1–0). Artturi Lehkonen oli jälleen maalivireessä ja Valeri Nitshushkin teki uransa ensimmäisen NHL-hattutempun. Molemmat ovat tehneet maaleja pudotuspelisarjan jokaisessa ottelussa.

Lehkosen sunnuntaimaali oli ottelun avausosuma ja se tuli ensimmäisen erän alkupuolella. Syötön antoi jälleen ketjukaveri Casey Mittelstadt. Maali on Lehkoselle pudotuspelin neljäs. Syöttöjä hän on toimittanut kolme.

Nitshuskin osui kahdesti toisessa erässä ylivoimalla ja viimeisteli temppunsa tyhjään maaliin ottelun lopulla. Lehkonen syötti Nitshuskinin toista maalia ja Mikko Rantanen kolmatta. Nitshuskin johtaa Coloradon pudotuspelien maalipörssiä kuudella osumalla. Lehkonen on pörssissä toisena.

”Jos tarkkaan katsoo videoita ja erittelee niistä kuinka monta tilannetta Lehky rakentaa jokaisena iltana hyökkäyksessä, ja myös puolustuspuolella, on selvää ettei hän saa lähellekään tarpeeksi kunniaa siitä, mitä hän tekee meidän hyväksemme”, päävalmentaja Jared Bednar hehkutti lehdistölle.

Vaikka Rantasen pudotuspelien maalitili on vielä avaamatta, on hän syöttänyt jo kuusi joukkueensa maalia. Cale Makar on samassa syöttölukemassa. Sunnuntaina Makar teki Coloradon 3–1-osuman toisessa erässä. Toisen polven avalanchelainen Nikolai Kovalenko kutsuttiin AHL:stä ylös ja hän teki ottelussa NHL-debyyttinsä. Joel Kiviranta ei mahtunut enää kokoonpanoon.

Winnipegille osui vain Nate Smith avauserässä ja osuma tasoitti silloin ottelun 1–1:een. Jetsin Vladislav Namestnikov sai kiekon silmäkulmaansa kolmannessa erässä ja hänet talutettiin jäältä ja vietiin lopulta aina sairaalan asti. Vaikka loukkaantumisia Jetsillä on, koutsi Rick Bowness näkee, että jäähyt rikkovat joukkueen pelin. Molemmat joukkueet ottivat sunnuntaina neljä kaksiminuuttista jäähyä.

Coloradon maalilla Alexandar Georgiev torjui 26 kiekkoa ja Jetsin Connor Hellebuyck 30.

Ottelu on katkolla Coloradolle Winnipegissä vappupäivänä.

Myös Vancouver Canucks johtaa ottelusarjaa Nashville Predatorsia vastaan nyt 3–1. Nashvillessäkin nähtiin hattutemppu, mutta ei kotijoukkueelta. Sen teki Canucksin Brock Boeser ja sen voimin Vancouver venytti ottelun jatkoille ja lopulta 4–3-jatkoaikavoittoon. Ratkaisun teki Elias Lindholm. Juuse Saros torjui Preds-maalilla 16 kertaa. Arturs Silovs onnistui 27 torjunnassa Canucksille.