Colorado onnistui! – Rantanen ja Lehkonen taas isoissa rooleissa

23.06.2022 07:13

Artturi Lehkonen pelasi jälleen suurella sydamellä.@AOP

Colorado Avalanche otti kuin ottikin voiton Tampasta tämän kotikaukalossa finaalisarjan neljännessä ottelussa varhain torstaiaamuna. Coloradon ratkaiseva maali tuli sairauslomalta mukaan otteluun kammenneen Nazem Kadrin mailasta jatkoajalla. Colorado voitti koitoksen maalein 3-2.

Ottelun alussa Colorado sai kuitenkin todella kylmää kyytiä. Tampan Anthony Cirelli teki 1-0-avausmaalin, kun matsia oli pelattu vain 32 sekuntia ja se tuli todellisen maalinedussählingin jälkeen. Osuma oli erän ainoa.

Toisen erän ensimmäisen maalin teki Nathan MacKinnon ylivoimalla reilun viiden peliminuutin jälkeen. Osuma oli MacKinnonin ensimmäinen finaalisarjassa Tampaa vastaan. Muuten hän on viimeistellyt pudotuspeleissä peräti 12 osumaa. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Mikko Rantanen. Hän on syöttänyt finaalisarjassa jo kahdeksan maalia. Reilun viiden minuutin päästä Coloradon riemusta, Victor Hedman iski Tampan kuitenkin uudelleen johtoon.

Kolmannessa erässä alussa Coloradon Darren Helm tasoitti ottelun 2-2:een. Colorado tykitti kovalla paineella erässä, mutta maalitolpat pitivät Tampaa mukana.

Lopulta ottelu eteni jatkoajalle. Colorado painosti ja laukoi 11 kertaa, kun Tampa pystyi vain kolmeen. Ottelu ratkesi yllättävään yksilösuoritukseen. Nazem Kadri järjesti kiekon Andrei Vasilevskin kainalon alta pömpelin perukoille niin, että se jäi kiinni verkon ja yläpalkin väliin. Maalivahdille oli tovin epäselvää missä kiekko oli. Voittomaali tuli jatkoerän ajassa 12.02.

Kadri pelasi ensimmäistä otteluaan finaalisarjassa. Häneltä leikattiin murtunut peukalo noin kolme viikkoa sitten ja oli suoranainen ihme, että hän pystyi vielä pelaamaan. Ratkaisuosumasta keräsivät syöttöpisteet Coloradon maalivahti Darcy Kuemper ja suomalaistähti Artturi Lehkonen.

Kuemper pelasi nyt edellistä paremman ottelun. Hän torjui 37 kertaa. Tampan Vasilevski torjui 34 kiekkoa. Rantasen peliaika oli 25.39 ja Lehkosen 22.34.

Colorado johtaa Stanley Cup -finaalisarjaa nyt otteluvoitoin 3-1. Se voi ratkaista cupin kohtalon perjantai-iltana Denverin aikaa.