Colorado palasi voittajaksi – Lehkonen iski kahdesti

22.05.2022 07:23

Artturi Lehkonen on tehnyt pudotuspeleissä neljä osumaa.@AOP

Artturi Lehkonen vietti kahden maalin iltaa, kun Colorado Avalanche voitti St. Louis Bluesin toisen pudotuspelikierroksen kolmannessa ottelussa maalein 5-2. Colorado palasi voittokantaan nyt, kun pelisirkus siirtyi etelään. Se onnistui kotonaan tekemään kakkospelissä vain yhden maalin ja hävisi sen ottelun luvuin 1-4.

Lauantaina Lehkonen iski ottelun ensin numeroihin 3-1 toisen erän lopulla Nazem Kadrin syötöstä ja sitten kolmannessa erässä ottelun viimeisen peliminuutin pyöriessä hän veti kiekon tyhjiin Valeri Nichushkinin syötöstä. Lehkonen on tehnyt  pudotuspeleissä nyt neljä maalia. Coloradon muista ottelun maaleista vastasivat Logan O’Connor, Nazem Kadri ja Gabriel Landeskog. Mikko Rantanen keräsi ottelussa kaksi syöttöpinnaa.

Bluesin maalit teki Ryan O’Reilly ja Colton Parayko. O’Reilly keräsi myös syöttöpisteen Parykon maaliin. Pelaaja on kerännyt pudotuspeleissä jo tehot 7+4. Bluesin maalivahti Jordan Binnington joutui jättämään ottelun kesken reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun hän loukkasi itseään kaaduttuaan Kadrin ja Bluesin Calle Rosenin kanssa pelitilanteessa. Hän ehti sitä ennen tehdä kolme torjuntaa. Maalille tuli pitkästä aikaa Ville Husso, jonka esitys ei ollut vahvin mahdollinen. Hän torjui lopulta 19 kiekkoa ja päästi neljä. Colorado menetti ottelun ensimmäisessä erässä puolustaja Samuel Girardin, joka osui kovaa kaukalon laitaan. Sairaalassa todettiin, että häneltä murtui rytäkässä rintalasta ja kauden pelit ovat hänen osaltaan pelattu.

Ottelupari on nyt Coloradolle 2-1.

MUUTA: Seuraava Tampan ja Floridan välinen kamppailu pelataan vasta ensi yönä, koska Tampan hallissa oli lauantaina toinen tapahtuma. Tampa johtaa ottelusarjaa 2-0. Pittsburgh Penguinsin Bryan Rust, 30, on tehnyt joukkueen kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen.