Colorado pudotuspeleihin – Rantanen ja Lehkonen tehokkaina

06.04.2022 07:47

Colorado Avalanche varmisti paikkansa kevään pudotuspeleissä 6-4-voitolla Pittsburgh Penguinsista tiistaina. Colorado on myös ensimmäinen joukkue, joka on takonut 50 voittoa tällä kaudella. Colorado johtaa nyt liigaa ja pudotuspelipaikka on sen viides peräkkäinen.

Mikko Rantanen oli Pittsburghissa tehokas. Hyökkääjä on nyt pelannut urallaan nyt 400 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 400 tehopistettä. Rantanen pääsi tasalukuun Pittsburghissa syöttämällä  heti ottelun alussa Nathan MacKinnonin 1-0-osuman, sekä kaksikon taiteiltua yhdessä vielä 3-1-osuman toisessa erässä.

Ilta oli täydellinen myös neljättä Avalanche-peliään pelanneelle Artturi Lehkoselle. Hän iski tauluun lukemat 6-3 ottelun kolmannessa erässä. Osuma on Lehkosen ensimmäinen Coloradon paidassa. Myös Lehkonen on nyt pelannut urallaan neljäsataa NHL-peliä.

MUUTA: Aleksander Barkov teki Floridalle tehot 1+3 joukkueen voittaessa Toronton maali-iloittelussa jatkoajalla 7-6. Myös Anton Lundell keräsi ottelussa syöttöpisteen. Floridan Jonathan Huberdeau iski 5-5-tasoitusmaalin kolmannessa erässä. Se oli pelaajan 100:s tehopiste. Huberdeau ylittää ensimmäistä kertaa NHL-urallaan 100 tehopinnaa. Pelaajan illan tehot olivat yhteensä huikeat 2+3. Bostonin Erik Haula teki 1-0-avausmaalin ottelussa Detroitia vastaan. Boston hävisi matsin 5-3. Predatorsin Mikael Granlund keräsi tehopisteen Ryan Johansenin 2-1-ylivoimaosumasta Minnesotaa vastaan. Johansen teki ottelussa uransa ensimmäisen kypärätempun. Predators voitti  kotonaan 6-2. Juuse Saros oli kuitenkin ottelun ykköstähti huikealla 47 torjunnallaan. Dallasin Miro Heiskanen keräsi syöttöpisteen Marian Studenicin tekemästä 1-0-maalista NY Islandersia vastaan. Molemmat pelaajat valittiin myös ottelun tähdistöön ja Dallas voitti ottelun 3-2.