Colorado pyöritti Carolinaa – Rantanen jälleen tehokas

17.04.2022 07:39

Mikko Rantanen teki tehot 1+2 lauantai-iltana.@AOP

Colorado Avalanche jatkoi kotivoittojensa putkea. Tällä kertaa 7-4-lukemin ja Carolina Hurricanesia vastaan. Mikko Rantanen auttoi joukkuettaan tehoin 1+2. Joukkueen rookie Ben Meyers valittiin tähdistöön. Hän pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa ja teki maalin uransa ensimmäisestä NHL-laukauksesta. Colorado aloitti ottelun neljällä maalilla. Jordan Staal kavensi Carolinalle ja myös Sebastian Aho kavensi 3-5:een toisen erän loppupuolella. Darcy Kuemper oli torjunut tilanteessa jo kahdesti, kun Aho vielä tuli ja iski reboundin sisään. Kuemper torjui ottelussa 29 kiekkoa. Teuvo Teräväinen keräsi ottelussa syöttöpisteen.

Carolina joutui aivan ottelun lopulla vaihtamaan maalivahtia, kun Fredrik Andersen loukkaantui. Antti Raanta ehti torjua neljä kiekkoa neljän ja puolen minuutin aikana. Colorado on läntisen konferenssin ykkönen ja taistelee President’s Trophysta. Hurricanes taistelee vielä Metropolitan divisioonan voitosta NY Rangersin kanssa. Molemmilla joukkueilla on 106 pistettä ja kuusi ottelua jäljellä.

”Ottelemme vielä President’s Trophysta, kuten tekee Pantherskin. He tekevät maaleja joka ilta. He ovat haaste pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ihan kaikille”, Avs-luotsi Jared Bednar totesi jo ennen Carolina-ottelua DP:lle.

MUUTA: Boston varmisti pudotuspelipaikkansa iltapäiväpelissä. Boston voitti 2-1. Erik Haula teki voittomaalin. Toisessa aikaisessa ottelussa Predatorsin Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen osuivat Chicagoa vastaan. Nashville voitti 4-3. Granlund valittiin ykköstähdeksi. Chicagon Kevin Lankinen teki 30 torjuntaa ottelussa. Ville Husso torjui 31 kiekkoa, kun St. Louis Blues voitti Minnesota Wildin 6-5. Dallasin Esa Lindell keräsi syöttöpisteen Michael Rafflin 2-0-alivoimamaaliin San Joseta vastaan. Dallas voitti ottelun 2-1. New Jerseyn Janne Kuokkanen keräsi syöttöpisteen ottelussa Seattle Krakenia vastaan. Ottelu venyi aina voittolaukauksille asti. Kraken voitti lopulta 4-3. Calgary Flames voitti Arizona Coyotesin 9-1.