Colorado ratkaisi viime hetkellä – konferenssifinaali edessä

28.05.2022 07:14

Ville Husso teki mitä voi. Nazem Kadrikaan ei onnistunut.@AOP

Colorado Avalanche ratkaisi varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla lännen konferenssipaikan itselleen ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Ratkaisevan osuman kuudennessa pudotuspelisarjan ottelussa St. Louis Bluesia vastaan teki Darren Helm. Maali on hänelle ensimmäinen pudotuspeleissä. Helmin lämärin edessä Blues-vahti Ville Husso oli voimaton. Avalanche voitti ottelun maalein 3-2 St. Louisissa ja ottelusarjan 4-2.

Husso oli ottelussa kiireinen maalillaan. Hän torjui 36 laukausta. Niiden mukana Nazem Kadrin varmalta näyttänyt veto kilpistyi veskariin.

Ottelu alkoi Bluesille hyvissä merkeissä. Justin Faulk laukoi joukkueen ensimmäisen maalin ensimmäisen erän lopulla. Sitä oli syöttämässä Niko Mikkola. J.T. Compher toi Avalanchen tasoihin toisen erän alussa, mutta Jordan Kyrou vei Bluesin taas johtoon erän puolivälissä.  Compher tasoitti toistamiseen kolmannessa erässä ylivoimalla.

”Rankka loppu pelille, mutta niin voi käydä. Jätkät taistelivat kovasti”, Bluesin päävalmentaja Craig Berube totesi Twitterissä.

Colorado kohtaa läntisen konferenssin finaalissa Edmonton Oilersin, joka voitti torstaina Calgary Flamesin jatkoajalla 5-4. Konferenssin finaalisarja alkaa tiistaina.