Colorado täysin pysäyttämätön – Rantanen syötti kolme

19.06.2022 06:29

Mikko Rantanen syötti kolme maalia kakkosfinaalissa.@AOP

Colorado Avalanche teki toisessa finaalipelissä maaleja yli- ja alivoimalla, sekä tasakentällisin. Tampa Bay ei löytänyt työkaluja, joilla vähääkään hyydyttää kotijoukkueen peliä. Colorado voitti ottelun peräti 7-0.

Colorado aloitti vahvasti ja pelasi tiukasti pelitapaansa seuraten koko matsin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli isännille jo 3-0, kun Valeri Nitshushkin, Josh Manson ja Andre Burakovsky iskivät maalin mieheen. Toisessa erässä Colorado onnistui kahdesti. Nitshushkin teki toisen osumansa ottelussa ja Darren Helm toisen osumansa pudotuspeleissä. Päätöserässä juhli Coloradon Cale Makar, joka iski kiekon ensin alivoimalla Andrei Vasilevskin selän taakse, kun erää oli pelattu kaksi minuuttia. Toisen kerran Makar onnistui erän puolivälissä ylivoimalla.

Coloradon maalivahti Darcy Kuemper keräsi tililleen nollapelin vain 16 torjunnalla. Tampan Vasilevski torjui 23 kiekkoa. Vaikka Tampan maalissa kolisi urakalla, maalivahtia ei laitettu vaihtoon.

Mikko Rantanen keräsi ottelussa kolme syöttöpinnaa ja pelasi yli 16 minuuttia. Artturi Lehkonen ei kerännyt tehopisteitä, mutta ahersi kentällä 16.38 minuuttia. Hän oli mukana kolmannen erän massanujakassa, jonka jälkeen Tampa pääsi ylivoimalle, muttei pystynyt edellenkään kavennukseen.

Lightning ei ole voittanut Coloradoa vielä tällä kaudella. Seuraava yritys on käsillä kuitenkin tiistaina, kun finaalipelit jatkuvat Floridassa.

Colorado johtaa sarjaa 2-0.