Colorado vei ensimmäisen – Heiskanen myöhästyi

08.05.2024 08:10

Dallas Stars ja Colorado Avalanche avasivat toisen kierroksen pudotuspelisarjansa Teksasissa tiistaina. Mikko Rantanen ja Miro Heiskanen keräsivät syöttöpisteitä. Colorado otti makean vierasvoiton jatkoerässä maalein 4–3 (0–1,2–0, 1–0,1–0)

Dallas otti vahvan alun ja ensimmäisen erän jälkeen se oli jo 3–0-johdossa, mutta Coloradon kiri puri seuraavissa erissä.

Ottelun avausmaalin iski Dallasin Ryan Suter seitsemän minuutin pelin jälkeen. Hetken päästä Wyatt Johnston teki pudotuspelien viidennen maalinsa ja vei sillä joukkueensa 2–0-johtoon. Dallasin kolmannen viimeisteli kapteeni Jamie Benn ylivoimalla. Osumassa auttoi Heiskanen.

Coloradon kaksi ensimmäistä maalia tuli toisessa erässä ylivoimalla. Ensin Valeri Nitshushkin kavensi 1–3:een ja pian Cale Makar veti 2–3:een Rantasen syötöstä. Kolmannen erän avausminuutilla Nathan MacKinnon taituroi 3–3-tasoituksen ja avustajana oli jälleen Rantanen, joka on syöttänyt pudotuspeleissä jo yhdeksän maalia.

Ottelun ratkaisi Coloradolle lopulta Miles Wood. Hän oli puoli piirtoa puolustavaa Heiskasta nopeampi ja ohitti lopulta myös Jake Oettingerin.

Georgiev torjui lopulta ottelussa 19 kertaa. Alexandar Georgiev torjui ottelussa 19 kertaa. Dallasin Oettingerille kertyi 22 torjuntaa.

Edellisen sarjan tähtihyökkääjä Artturi Lehkonen pelasi reilut 22 minuuttia ja laukoi kahdesti. Joel Kiviranta on yhä Coloradon loukkaantuneiden listalla.

Dallasin Roope Hintz pelasi reilut 20 minuuttia ja Esa Lindell puolusti yli 28 minuuttia. Hän myös laukoi kahdesti maalia kohden.