Colorado voitti Stanley Cupin – Lehkonen ratkaisijana

27.06.2022 05:55

Artturi Lehkosen maali toisessa erässä ratkaisi ottelun.©AOP

Colorado Avalance voitti Stanely Cupin varhain maanantaiaamuna Floridassa voitettuaan finaalisarjan kuudennen ottelun maalein 2-1 ja finaalisarjan 4-2. Coloradon ratkaisijaksi nousi Artturi Lehkonen, joka teki ottelun voittomaalin toisessa erässä. Stanley cup palaa nyt Coloradoon 21 vuoden odotuksen jälkeen.

Ottelun 1-0-avausmaalin teki Tampan Steven Stamkos, kun ottelua oli pelattu vain reilut kolme minuuttia. Seuraavat maalit nähtiin toisessa erässä. Avalanchen tähtipelaaja Nathan MacKinnon onnistui maalinteossa ennen kuin erää oli kulunut kaksi minuuttia. Osumaa olivat syöttämässä Bowen Byram ja Gabriel Landeskog. Hieman ennen erän puoliväliä Artturi Lehkonen hoiti kiekon Andrei Vasilevskin selän taakse. Maali ratkaisi cupin kohtalon. Osuman syöttivät MacKinnon ja Josh Mason. Kolmannessa erässä Tampa ei pystynyt tasoittamaan kovasta yrityksestä huolimatta.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Coloradon puolustaja Cale Makar. Työmyyrän tehopisteet olivat 8+21.

Ratkaisuottelun ykköstähdeksi nimettiin MacKinnon tehoillaan 1+1 ja Lehkonen sai kakkostähden. Kolmonen oli Tampan Stamkos.

”Hyvä peli ei nyt riitä, tarvitaan elämän ottelu”, Ismo Lehkonen totesi Viaplayn lähetyksessä erätauolla ennen kuin hänen poikansa teki ratkaisevan maalin.

Mikko Rantanen pelasi ottelussa työteliäästi reilut 21 minuuttia ilman tehopisteitä. Lehkosen peliminuutit olivat 19.07. Avalanchen maalivahti Darcy Kuemper teki 22 torjuntaa. Vasilevskin torjuntasaldo oli 28.

Coloradon mestaruutta oli voittamassa myös joukkueen suomalainen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila.

Mestaruus on Coloradolle sen seurahistorian kolmas. Se on voittanut mestaruuden myös vuosina 1996 ja 2001, jolloin Ville Nieminen pelasi joukkueessa ja oli nostamassa kannua.