Coloradolle jäi parannettavaa – Jets vireessä

22.04.2024 06:42

Colorado Avalanchen pudotuspelirupeama Winnipeg Jetsiä vastaan alkoi tappiolla. Jets vei maali-iloittelun kotihallissaan lopulta lukemin 7–6(3–3,1–0,3–3) ja joukkueen voiton takuumies oli vahvasti torjunut maalivahti Connor Hellebuyck.

Ottelun suomalaismaalintekijä oli Artturi Lehkonen, joka iski Coloradon 4–6-kavennuksen kolmannessa erässä ylivoimalla. Lisäksi Lehkonen syötti yhdessä Mikko Rantasen kanssa Casey Mittelstadtin 6–7-kavennusta.

Rantanen syötti aiemmin ensimmäisessä erässä myös Nathan MacKinnonin 3–2-osumaa. Pelaavassa kokoonpanossa oli mukana myös Joel Kiviranta, joka keräsi niin ikään syöttöpisteen ensimmäisen erän 2–2-tasoituksesta, jonka veti maaliin Miles Wood. Jetsin Adam Lowry ja Kyle Connor löysivät pudotuspelivireensä heti. Molemmat tekivät kaksi maalia. Coloradon Alexandar Georgiev torjui 16 kiekkoa. Winnipegin Hellebuyck pysäytti niitä peräti 40.

”He hyödyntävät ihan kaikki paikat, jossa annamme mahdollisuuden. Myös meidän on päästävä siihen”, Avalanchen puolustaja Cale Makar analysoi lehdistölle.

Highlightsit tästä.

New York Rangers voitti Manhattanilla Washington Capitalsin ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 4–1 (0–0,3–1,1–0). Rangers onnistui varsinkin toisessa erässä. Tulokaspukari Matt Rempe teki ottelun avausmaalin toisen erän viidennellä minuutilla, heti perässä iskivät lisäksi Artemi Panarin ja Jimmy Vesey. Chris Kreider varmisti loppulukemat kolmannessa erässä. Washingtonin ainoan teki toisen erän alkupuolella Martin Fehervary. Rangersin Kaapo Kakko pelasi reilut 11 minuuttia ja laukoi kerran.

Juuse Saros torjui Nashville Predatorsin maalilla 17 kertaa ottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Hyvin sujunut matsi tyssäsi kolmannessa erässä. Canucksin Quinn Hughesin yksi ja Dakota Joshuan kaksi maalia päätöserässä pysäyttivät Predatorsin. Sarjan ensimmäinen meni Canucksille lopulta maalein 4–2.