Coloradolle järkkyjä uutisia – Hintz sivuun, Dallas voittoon

14.05.2024 07:33

Dallas Stars voitti neljännessä pudotuspeliottelussa Colorado Avalanchen maalein 5–1 (1–0,2–12–0).

Puolustaja Miro Heiskanen huhki jättiminuutit ja oli huippuvireessä. Myös Dallasin 21-vuotissynttäriään tänään viettävä Wyatt Johnston jaksaa yhä ällistyttää. Heiskanen viimeisteli reilussa 26 minuutissa tehot 1+2 ja Johnston puolestaan 20 minuutissa pinnat 2+1. Sen sijaan Roope Hintzin urakka jäi vähäiseksi. Dallas-hyökkääjä pelasi ottelussa vain reilut kuusi minuuttia. Seura tiedotti jo kesken ottelun, että vaivana on ylävartalovamma.

Colorado sai puolestaan juuri ennen ottelua järisyttäviä uutisia. Tähtihyökkääjä Valeri Nitshushkin on asetettu peräti kuuden kuukauden palkattomaan pelikieltoon NHL:n tukiohjelman sääntörikkomuksesta. Venäläispelaaja haki tukiohjelmaan tammikuussa, mutta palasi jäälle jo helmikuussa. Ongelmia pelaajan kanssa ei tule ensi kertaa. Viime keväänäkin Nitshushkin katosi kuvasta pudotuspelien aikaan. Nyt Nitshushkin ehti tehdä kahdeksassa playoffs-pelissä tehot 9+1 ja niillä hän pitelee pudotuspelien maalitilaston toista sijaa.

Tilanne kuitenkin järkytti niin pelaajia kuin yleisöäkin. Välillä Ball Areenalla oli ottelun aikana hipihiljaista.

Dallas nousi ottelussa kuskin paikalle ensimmäisen erän loppupuolella Johnstonin alivoimamaalilla, joka jäi erän ainoaksi osumaksi.

Toisen erän alussa Johnston lisäsi johtoa vielä 2–0:aan ylivoimamaalilla Jason Robertsonin ja Miro Heiskasen avustamana. Johnston on tehnyt pudotuspeleissä jo seitsemän maalia.

Saman erän puolivälissä Heiskanen iski. Hän tälläsi ottelun jo 3–0:aan Logan Stankovenin ja Robertsonin syötöistä. Erän loppupuolella Coloradokin pääsi vihdoin tulostaululle Casey Mittelstadtin 1–3-kavennusosumalla. Osuma jäi lopulta Coloradon ainoaksi maaliksi.

Kolmannen erän puolivälissä Jevgeni Dadonov vei Dallasin 4–1-johtoon ja Heiskanen oli jälleen auttamassa kakkossyöttäjänä. Dallasin viidennen osuman veti tyhjiin Sam Steel. Osumaa syötti Johnston.

Alexandar Georgiev torjui ottelussa 29 kertaa. Jake Oettingerin hanskaan tarttui 26 kiekkoa. Heiskasen tehot pudotuspeleissä ovat nyt 4+8.

Ottelusarja on Dallasille nyt 3–1 ja katkolla isännille Dallasissa torstaina.