Coloradolle shokki – Raanta oli ohittamaton Carolinan maalilla

11.03.2022 08:23

Antti Raanta pelasi kauden toisen nollapelinsä Coloradoa vastaan. @AOP

NHL:ssä Antti Raanta oli taikuri Carolinan maalilla ja Aleksander Barkov syötteli Floridalle taas mallikkaasti. Patrik Laine ei onnistunut.

NOLLA. Antti Raanta oli maalillaan Carolinan sankari torstain titaanien taistelussa. Metropolitan divisioonan ykkönen Carolina sai vieraakseen Metropolitanin ykkösen Colorado Avalancen. Raanta torjui maalitolpat kilisten 36 kiekkoa ja Colorado koki shokin ja kauden ensimmäisen täysin maalittoman tappionsa lukemin 2-0. Nollapeli oli Raannan kauden toinen ja uran 15:s. Ottelu oli kaikkineen vauhdikas coast to coast -esitys, jonka maalit nähtiin vasta kolmannessa erässä. Ensin puolustaja Ethan Bear yllätti Darcy Kuemperin laidalta vetämällään kaukolaukauksella, sitten Sebastian Aho teki kauden 25:nnen osumansa tyhjiin aivan ottelun lopulla. Hän varasti kiekon Gabriel Landeskogilta keskialueella, luisteli pakoon ja laittoi kiekon maaliin. Landeskog hermostui niin, että sai lopulta tilanteen seurauksena käytösrangaistuksen. Darcy Kuemper ei ollut torjunnoissa virkaveljeään paljoa huonompi, hän teki niitä 35. Raanta nimettiin kuitenkin ottelun ykköstähdeksi.

TOINEN NOLLA. Columbus Blue Jacketsilläkään ei peli sujunut Long Islandilla. Islanders voitti ottelun 6-o. Jacketsin maalilla torjui pitkästä aikaa Joonas Korpisalo. Hän teki 27 torjuntaa. Patrik Laineen tykki ei puhunut totutusti. Hän keräsi vain -4 teholukeman ottelussa ja saman teki kaveri Boone Jenner. Ilja Sorokin torjui Islandersille nollapelin 25 torjunnalla. Anders Lee teki ottelussa uransa ensimmäisen kypärätempun. Jackets kärsi maalittoman tappion jo viidettä kertaa tällä kaudella.

PISTEITÄ. Florida Panthers voitti Philadelphia Flyersin 6-3 vieraissa. Aleksander Barkov syötti ottelussa kaksi osumaa. Ensin Carter Verhaeghen 1-0-maalin aivan ottelun alussa ja sitten Sam Reinhardin 3-0-ylivoimaosuman aivan ensimmäisen erän lopussa. Reinhard juhli ottelussa lopulta kypärätemppua. Rasmus Ristolainen juhli puolestaan uutta Flyers sopimustaan syöttöpisteellä ottelun toisessa erässä, kun Travis Konecny kavensi pelin 4-3:een. Panthersin Jonathan Huberdeau keräsi peräti neljä syöttöpistettä ja pitelee nyt tilillään 82 tehopistettä. Florida on viiden ottelun voittoputkessa.

JA VIELÄ. Torontossa Maple Leafs koki yllätystappion, kun Arizona Coyotes lähti hallista voitto taskussaan 5-4-jatkoaikaonnistumisella. Nuori suomalainen Matias Maccelli syötti Christian Fischerin 4-1-osuman toisessa erässä ja Jakob Chychrun ratkaisevan osuman jatkoajalla. Ottelu oli Maccellin neljäs NHL:ssä.