Coloradon juhlat pilalle – Tampa haki vierasvoiton

25.06.2022 06:39

Colorado onnistui maalinteossa kahdesti juhannuksena. © AOP

Tampa Bay Lightning ei antanut Colorado Avalanchelle mahdollisuutta juhlia mestaruutta kotiyleisön edessä juhannuksena. Tampa voitti viidennen finaaliottelun vieraskaukalossa maalein 3-2.

Colorado ei  kyennyt pelaamaan vahvuusalueillaan, ennemmin joukkueella pinnassa vain tunteet. Tampa pelasi puolestaan kurinalaisesti ja maltilla. Kun Colorado jäähyili, Tampa nousi niskan päälle. Colorado ei johtanut ottelua missään vaiheessa, vaikka yleisö tsemppasi omiaan äänet käheänä.

Ottelun avausmaalin teki Tampan Jan Rutta ensimmäisen erän jälkipuoliskolla. Osuma oli puolustajan ensimmäinen pudotuspeleissä. Toisessa erässä Colorado kavensi viiden minuutin pelin jälkeen 1-1:een Valeri Nitshuskinin yhdeksännellä playoff-maalilla. Heti perään Tampa pääsi kuitenkin pelaamaan neljällä kolmea vastaan, kun Coloradon J.T. Compher ja Cale Makar vihellettiin jäähyboksiin noin puolen minuutin erolla ja Tampan Alex Killorn kärsi omaa rangaistustaan kiinnipitämisestä. Tampa peluutti ylivoimallaan vain hyökkääjiä ja Nikita Kutsherov siirsi pelin nopeasti 2-1:een. Venäläisen tehot sarjassa ovat nyt 1+3. Kolmannessa erässä Cale Makar maksoi takaisin tasoittamalla 2-2:een, mutta Tampa ponnisti taas johtoon Ondrei Palatin 3-2-osumalla reilun 13 minuutin pelin jälkeen. Erän loppu oli hieno jännitysnäytelmä, mutta maaleja ei enää isketty. Ottelu päättyi Tampan juhliin. Yleisö hallissa lamaantui ja hiljeni.

Mikko Rantanen pelasi ottelussa reilut 20 minuuttia ilman tehopisteitä. Niitä ei merkattu Artturi Lehkosellekaan, joka ahkeroi juhannusillassa yli 17 minuuttia. Coloradon Darcy Kuemper torjui 26 kertaa. Andre Vasilevski pysäytti Coloradon iskut 36 kertaa.

Ottelusarjaa johtaa Colorado nyt otteluvoitoin 3-2. Seuraava koitos pelataan maanantaiaamuna Floridassa.