Mikko Rantanen ihan liekeissä – hattutemppu

28.11.2021 07:57

Mikko Rantasella maalinteko sujuu mahtavasti.@AOP

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki hattutempun lauantain kotiottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Avalanche voitti ottelun 6-2 (2-0,1-1,3-1). Kaksi ensimmäistä osumaa ottelun ensimmäisessä erässä Rantanen teki ylivoimalla. Ottelun kolmannessa erässä hän iski vielä 5-1 maalin. Jotta Rantasen ilta oli täydellinen, syötti hän Valeri Nichushkin 4-1 -maalin. Rantasen nimi kirjattiin luonnollisesti jälleen myös tähdistöön.

Nashvillen Eeli Tolvanen sai sai syöttöpisteen Nashvillen 2-1 kavennukseen ja Mikael Granlund 5-2 kavennukseen.

Montreal Canadiens otti kauden toisen vierasvoittonsa Pittsburghissa voittamalla Penguinsin 6-3 (0-0, 1-0, 5-3). Vaikka Canadiens onnistui myös maalinteossa, takasi Jake Allenin maalivahtityö voiton. Veskari urakoi ottelussa käsittämättömät 47 torjuntaa. Allen sai taputukset ja kehut myös vastustajalta ottelun jälkeen. Pittsburgh nimittäin laukoi maalia kohden ihan jokaisessa erässä enemmän kuin Montreal. Ottelun suomalaisonnistuja oli Artturi Lehkonen, joka siirsi luvut 3-1:een osumalla ottelun toisessa erässä. Maali oli Lehkosen kolmas neljässä viimeisessä ottelussa. Sami Niku keräsi tehot 0+1. Pittsburgin Kasperi Kapanen syötti Jeff Carterin 3-2 -kavennuksen. Kapasen tilasto näyttää nyt 5+9,

Yön toinen yllätys oli Seattle Krakenin 4-1 (2-1.0-0.2-0) vierasvoitto Florida Panthersista. Krakenin Joonas Donskoi syötti Jordan Eberlen sekä Ryan Donaton osumat. Eberle oli joukkueen kovin pistemies lauantaina kahdella maalillaan. Krakenin Chris Driedger torjui entisessä kotihallissaan 33 kertaa.

Edmonton Oilersin suomalaistykki, Jesse Puljujärvi teki 3-0 -maalin Las Vegasia vastaan ottelun toisessa erässä. Oilers voitti ottelun luvuin 3-2 (2-0, 1-1,0-1). Oilersin maalilla sai vastuuta Mikko Koskinen ja hän taiteili peräti 36 torjuntaa.

Dallasin Roope Hintz osui Arizona Coyotesia vastaan. Hintz teki ottelun avausmaalin, kun peliä oli pelattu vasta 54 sekuntia. Maali on Hintzin seitsemäs kahdeksassa viimeisessä ottelussa. Hintzin nimi merkattiin myös tähdistölistalle. Suomalaisen teholuvut ovat nyt 6+5. Dallas voitti ottelun Arizonassa luvuin 3-2 (2-1,1-1,0-0).