Coloradon tehokaksikko roihusi – Saroksella huippuilta

22.12.2023 07:07

Colorado Avalanche voitti torstaina kotiottelunsa Ottawa Senatorsia vastaan maalein 6–4 (2–2,1–2,3–0). Mikko Rantanen ahersi Coloradon voiton eteen melkein 23 minuuttia. Siinä ajassa hän teki kaksi maalia ja laukoi kuudesti. Nathan MacKinnon teki joukkueen loput neljä osumaa. Hattutemppu oli MacKinnonin uran seitsemäs. Maaleja NHL:ssä on nyt tehtynä 300.

MacKinnon osui heti ensimmäisessä erässä kahdesti ja joukkueen kolmannen erän takaa-ajossa hän oli taas ilmiliekeissä. Hän teki päätöserässä 4–4-tasoituksen ja 6–4-vedon tyhjään maaliin. Rantanen onnistui puolestaan toisen erän loppusekunneilla 3–4-kavennuksessa ylivoimalla ja kolmannessa erässä 5–4-johtomaalissa jälleen ylivoimakuvion päätteeksi. Joonas Korpisalo teki jälleen Ottawan maalilla minkä voi. Torjuntoja tuli yhteensä 33. Rantanen on tehnyt kaudella 17 maalia. MacKinnonilla on tehtynä yksi enemmän.

Juuse Saros torjui jälleen sarosvarmuudella, kun Nashville Predators kohtasi Philadelphia Flyersin vieraissa. Predators poimi pisteet maalein 4–2(0–1,2–1,2–0). Saros pysäytti 29 kiekkoa. Hän on nyt kakkosena voittojen määrässä Preds maalivahtien taulukossa. Tomas Vokoun putosi kolmanneksi. Predators on hävinnyt kymmenestä viimeisestä vain kaksi.

Edmonton Oilers piti New Jerseyssä maalijuhlia Devilsin kustannuksella. Oilers voitti ottelun 6–3. Vastaikkain jäällä oli veljespari Michael ja Ryan McLeod. Jälkimmäinen iski kaksi maalia, ottelun ensimmäisen ja viimeisen.