Columbuksella ihan karmea ilta, Lundell käytti tilaisuutensa

16.01.2022 08:56

Anton Lundell teki lauantaina kaksi maalia.@AOP

No, nyt oli varsinainen herätys Columbus Blue Jacketsille. Yleisö huutaa ”We want ten!” ja Florida Panthers voittaa lauantain ottelun lopulta 9-2. Lisäksi tilastoihin kilahtaa Floridalle 21:s kotivoitto. Illan ottelun kuusi ensimmäistä osumaa merkittiin Floridalle. Niiden joukossa Anton Lundellin 6-0-osuma toisen erän puolivälissä. Lundell osui vielä toisen kerran kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Hänen tehotilastonsa näyttää nyt 9+14. Lundell valittiin ottelun kolmostähdeksi. Florida onnistui laajalla rintamalla. MacKenzie Weegaar viimeisteli neljä pinnaa, 1+3, maali onnistui alivoimalla. Jonathan Huberdeau nosti nimensä NHL:n pistekärjen tuntumaan tehoillaan 1+1 ja Sam Bennett teki 1+1,  Lomberg 1+1, Carter Verhaege 2+0, Anthony Duclair 1+0 ylivoimalla. Aleksander Barkov ja Eetu Luostarinen keräsivät syöttöpisteet. Columbuksen maalit tekivät Gustav Nyquist ja Boon Jenner. Kun Columbuksen maalivahti Elvis Merzlikins oli päästänyt neljä maalia 15 laukauksesta ensimmäisessä erässä, hänen tilalleen vaihdettiin Joonas Korpisalo, joka teki minkä voi, pitääkseen Floridan maalitilaston alle kympissä. Korpisalo torjui ottelussa lopulta 31 kertaa.

Carolina Hurricanes katkaisi kahden ottelun tappioputkensa voittamalla Vancouver Canucksin kotonaan 4-1. Sebastian Aho teki ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla. Teuvo Teräväinen sai siitä syöttöpisteen. Vancouverin ainoan teki Bo Horvat tasoittaessaan ottelun 1-1:een ensimmäisessä erässä.

Colorado Avalanche otti pisteet Arizona Coyotesilta maalein 5-0. Mikko Rantanen viimeisteli kaksi osumaa ja syötti yhden. Hän oli tehoillaan ottelun ykköstähti. Joukkueet kohtasivat toistamiseen peräkkäisinä iltoina. Perjantaina Coyotes pystyi venyttämään ottelun rankkareille, mutta hävisi lopulta 4-3.

Edmonton Oilers hävisi kotonaan Ottawa Senatorsille maalein 4-6. Jesse Puljujärvi keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä. Oilersin tappioputki on nyt kuuden matsin pituinen. Joukkueelta on siirtynyt paljon otteluita ja kaksi seuraavaakin on taas siirretty. Seuraavaksi on vastassa mahdollisesti Florida 20.1.