TILANNEHUONE

Columbus Blue Jackets erotti Jarmo Kekäläisen

15.02.2024 16:47

NHL

Columbus Blue Jacketsin GM:nä vuodesta 2013 toiminut Jarmo Kekäläinen on saanut potkut tehtävästään.  Columbus kertoi asiasta virallisella X-tilillään torstaina.

Kekäläinen teki toukokuussa 2021 kauden 2024-2025 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen, mutta Columbuksen odotettua heikompi menestys ja Kekäläisen sekoilut päävalmentajanimitysten kanssa johtivat hänen työsuhteensa purkamiseen ennenaikaisesti.

Columbus on tällä hetkellä Itäisen konferenssin Metropolitan-divisioonassa viimeisenä. Joukkue on kerännyt 52 ottelussa 42 pistettä, mikä on vähiten Itäisessä konferenssissa ja neljänneksi vähiten koko NHL:ssä.

Kekäläisen asema kävi erityisen tukalaksi jo viime syksynä, kun Kekäläisen palkkaama päävalmentaja Mike Babcock joutui eroamaan niin sanotun puhelinskandaalin vuoksi. Babcock ehti hoitaa tehtävää vain kaksi kuukautta. Babcock seuraajaksi nostettu kakkosvalmetaja Pascal Vincent ei ole saanut joukkuetta odotettuun lentoon.

Columbus on selviytynyt Kekäläisen aikana vain viidesti pudotuspeleihin ja selviytynyt vain kerran pudotuspelien toiselle kierrokselle eikä joukkuetta ole nähty kolmen viimeisen kauden aikana kertaakaan pudotuspeleissä kovista hankinnoista huolimatta.

Lue myös: Babcock-skandaali vaarantaa Jarmo Kekäläisen uran Columbuksessa ja NHL:ssä