Coventryn finaaliunelmalle sydäntäsärkevä loppu

21.04.2024 20:37

FA Cup

Mestaruussarjassa pelaavan Coventryn huima taistelu Manchester Unitedia vastaan FA Cupin välierissä Lontoon Wembleylla päättyi sydäntäsärkevällä tavalla.

Kolmen maalin tappioasemasta toisella jaksolla tasoihin noussut Coventry ehti juhlia jo sensaatiomaista FA Cupin finaaliin pääsyä, kun Victor Torp iski maalin edestä Coventrylle 4-3-johtomaalin jatkoajan viimeisillä sekunneilla. VAR-tarkistus osoitti kuitenkin maalin syöttäneen Haji Wrightin olleen maalia edeltävässä tilanteessa paitsiossa.

Torpin maalin hylkäämisen jälkeen edessä oli rangaistuspotkukisa. Manchester United ensimmäinen laukoja, Casemiro, epäonnistui ensimmäisenä vetäjänä ja tilanne näytti uudelleen valoisalta Coventryn kannalta.

Andre Onana torjui kuitenkin Coventryn kolmannen laukojan Callum O’Haren vedon ja Coventryn neljäs laukoja Ben Sheaf laukoi pallon yli Unitedin maalin. Näin Rasmus Hojlund sai kunnian ratkaista Manchester Unitedin finaalipaikan Unitedin viidentenä laukojana.

Manchester United näytti etenevän helposti FA Cupin finaaliin Scott McTominayn, Harry Maguiren ja Bruno Fernandesin vietyä Unitedin 3-0-johtoon. Coventry aloitti kuitenkin toisen jakson lopulla hurjan takaa-ajon. Ensin Ellis Simms kavensi 71 minuutin pelin jälkeen 1-3:een. O’Hare nostatti Coventryn toiveita tekemällä kahdeksaa minuuttia myöhemmin 2-3-osuman.

Varsinainen peliaika huipentui jatkoajalla, kun Coventrylle tuomittiin rangaistuspotku käsivirheen takia 95. minuutilla. Wright sijoitti pallon varmasti ohi Onanan ja ottelu siirtyi jatkoajalle.

Coventry oli ratkaista ottelu jo ennen Torpin jatkoajan lopussa iskemää hylättyä maalia, sillä Simms täräytti pallon ylähirren sisäpuolelle, josta se pomppasi takaisin kentälle.

Manchester United hallitsi ottelua hienokseltaan. Se voitti pallonhallinnan 58-42, mutta laukaukset maalia kohden vain 6-5. Unitedin maaliodote oli 2,76 ja Coventryn 2,06.

Manchester United kohtaa FA Cupin finaalissa viimevuotiseen tapaan Manchester Cityn, joka kaatoi lauantaina pelatussa välierässä Chelsean 1-0.