Coyotes voittoon – Crosby ja Malkin vauhdissa

14.10.2023 07:26

Arizona Coyotes avasi NHL-kautensa vieraissa New Jersey Devilsiä vastaan. Ottelu venyi voittolaukauskilpailuun asti ja siinä Devils kärsi tappion. Arizona voitti ottelun 4–3 (1-0,1-3,1-0,1-0).

Coyotesin suomalaiset Matias Maccelli ja Juuso Välimäki eivät yltäneet pisteille. Joukkueen maalit tekivät Matt Dumba ensimmäisessä erässä, Sean Durzi toisen erän alussa ja Nick Schmaltz kolmannen erän puolivälissä. Rankuilla onnistuivat Nick Bjugstad ja Schmaltz.

Tulokas Logan Cooley keräsi syöttöpisteet Durzin ja Schmaltzin osumista ja avasi niillä NHL-pistesaldonsa.

Devilsin rakentava voima oli jälleen nuori Jack Hughes, joka syötti kaikki joukkueensa kolme maalia. Maalit iski Jesper Bratt kahdesti ja Dougie Hamilton. Devilsin koutsi Lindy Ruff oli erityisesti pettynyt joukkueensa heikkoon alkuun ottelussa.

Sid ja Geno

Pittsburgh ylsi voittoon kauden toisessa ottelussaan. Washington Capitals sai kyytiä kotijäällään. Pittsburgh voitti ottelun peräti 4–0 (0-0,3-0,1-0).

Jevgeni Malkin oli ottelussa pysäyttämätön. Hän avasi kauden maalitilinsä toisessa erässä ja syötti sen jälkeen kolmea osumaa. Sidney Crosby osui kahdesti toisessa erässä ja toista pingviinien otteluaan pelannut Reilly Smith viimeisteli loppulukemat kolmannen erän loppupuolella. Tristan Jarry pärjäsi 19:lla torjunnalla. Capitalsin Charlie Lindgren torjui 33 kertaa.