TILANNEHUONE

Crosby ylitti rajapyykin, Laineelle ja Hintzille taas pinnoja

16.02.2022 07:54

Crosby ylitti rajapyykin, Laineelle ja Hintzille taas pinnoja

Sidney Crobsy veti uransa 500:nnen maalin.@AOP

NHL

NHL-kierroksella Pittsburghin Sidney Crosby osui ja ylitti merkittävän rajapyykin. Myös Patrik Laine ja Roope Hintz jatkoivat tehopisteiden keräämistä.

KUUMAA. Patrik Laineen pisteputki jatkuu. Suomalaishyökkääjä oli syöttämässä Adam Boqvistin tekemää Columbuksen ensimmäistä osumaa ottelun ensimmäisen erän lopulla. Laine lämäsi ensin itse, mutta kiekko pompsahti vastustajasta sopivasti pelikaverille, joka viimeisteli osuman. Columbus kuitenkin hävisi Flamesille peräti 6-2. Vasta Montrealista Flamesiin siirtynyt Tyler Toffoli teki debyyttiottelussaan Flamesin kuudennen. Päivä ei ollut Columbus-vahti Elvis Merzlinkisin. Hän teki mahtavat 35 torjuntaa, mutta tehtävää ei helpottanut, että Jackets-puolustaja Andrew Peek teki oman maalin. Tehopiste meni Elias Lindholmin nimiin.

TOIMIVA KETJU. Ville Husso teki 18 mallikasta torjuntaa, kun St. Louis Blues voitti Ottawa Senatorsin vieraissa maalein 5-2. Bluesin maaleista kolmesta vastasi ketju Vladimir Tarasenko, Pavel Buchnevich, Robert Thomas. Tarasenko teki kaksi maalia ja yhden syötön. Kolmikko oli myös ottelun tähdistö. Voitto oli 500:s Doug Armstrongille Bluesin general managerina.

THE MAALI. Numeron 500 sai täyteen myös Sidney Crosby. Kiekkotaituri viimeisteli uransa 500:nnen maalin ensimmäisen erän lopulla ottelussa Philadelphia Flyersiä vastaan.  Osuman syötti Jevgeni Malkin. Maaliriemu Pittsburghissa oli niin suuri, että torvi soi melkein jäähallin katon taivaisiin ja katsojien korvissa soi varmasti vieläkin. Crosby, 34, on 46:s pelaaja NHL:ssä, joka ylittää maagisen maalimäärän ja Washingtonin Alex Ovetshkinin kanssa ainoa 500 maalia tehnyt aktiivipelaaja. Illan ottelussa Pens voitti Flyersin jatkoajalla osumin 5-4.

TAKAISINMAKSU. Dallas taipui Coloradolle sunnuntaina 4-0. Tiistaina Dallas maksoi takaisin, kun se voitti Avalanchen 4-1 ja katkaisi Avsin käsittämättömän 19 ottelun pisteputken. Dallas ei olisi pärjännyt ilman kuumaa maalivahtiaan Jake Oettingeria, joka torjui peräti 46 kiekkoa. Colorado laukoi maalia kohti siis 47 kertaa. Dallas laukoi vain 20. Roope Hintzille ja Jani Hakanpäälle merkittiin ottelussa syöttöpiste mieheen. Joe Pavelski oli ilmiliekeissä. Hän viimeisteli tehot 2+2.